«Τα αφήσαμε όλα για μετά, αλλά το μετά δεν ήρθε ποτέ». Αυτή η φράση, σιγουρότατα, αφορά πολλούς ανθρώπους. Ακόμα και εμένα, ίσως και εσένα. Η δύναμη του αύριο είναι τεράστια, δεν παύει όμως να προκαλούνται αναβολές, ίσως και ανάποδες καταστάσεις. Γι’ αυτό μην αφήνεις τίποτα για το μετά. Ό, τι επιθυμείς κάνε το τώρα!

Κάνε το άγχος δύναμή σου

Όλοι γνωρίζουμε πόσο πολύ μπορεί να μας επηρεάσει το στρες. Τις πλείστες φορές μας «βλάπτει», στη δουλειά, στο σπίτι, έχοντας αποτέλεσμα την αναβολή κάποιων στόχων μας. Παρόλα αυτά, στη φύση μας έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε το άγχος δύναμή μας.

Μπορούμε κάλλιστα, πάντοτε να σκεφτόμαστε θετικά. Άλλωστε το άγχος δεν είναι κουμπάκι στο σώμα μας το οποίο μπορεί να σταματήσει ή να συνεχίσει. Αν προσπαθήσουμε να πιστέψουμε ότι το άγχος μπορεί να γίνει η δύναμή μας, θα καταφέρουμε πολλά. Το πιο σημαντικό, θα πετύχουμε να ξυπνάμε με δύναμη, κόντρα σε κάθε πίεση και κακές σκέψεις. Και ύστερα, θα βάλουμε τα πράγματα κάτω, σε σειρά για να πράξουμε αυτά που επιθυμούμε…για σήμερα.

Όλα είναι γραμμένα στη σκέψη σου

Δεν έτυχε πολλές φορές να είσαι σε δίλημμα; Ή να έχεις να επιλέξεις μεταξύ τριών πραγμάτων, για παράδειγμα. Συμβουλή: να επιλέγεις πάντοτε το πρώτο που σκέφτηκες, αυτό που γράφτηκε πρώτο στη σκέψη σου. Γιατί όλα είναι γραμμένα εκεί. Τα δημιουργείς, τα κτίζεις, τα αναπτύσσεις, τα βελτιώνεις και εν τέλει τα πετυχαίνεις. Ένα ένα.

Εμπιστέψου, λοιπόν, εσένα και το τι λέει το ένστικτό σου και πράξε αμέσως. Μην αφήνεις τίποτα για το μετά. Θες να πας σινεμά; Μπες αμέσως και δες τι ταινίες θα προβληθούν. Γιατί αργότερα μπορεί να σου προτείνουν κάτι άλλο και να αλλάξεις γνώμη. Θες να ξεκινήσεις μαθήματα σε γυμναστήριο; Πάρε τηλέφωνο και ενημερώσου τώρα! Πονάει η μέση σου; Ενημέρωσε το γιατρό σου…χθες!

Μην αφήνεις τίποτα για το μετά

Μην αφήνεις τίποτα για το μετά

Βάζοντας καθημερινούς στόχους είναι ό, τι πιο σημαντικό για έναν άνθρωπο. Τον βοηθά να προγραμματίζεται σωστά, να είναι υπεύθυνος και πάντα εν δράσει! Η σκέψη της οργάνωσης και εν τέλει το αποτέλεσμά της, κάνει το άτομο να τονώνει την αυτοπεποίθησή του. Επίσης, τον καθιστά υπεύθυνο να ολοκληρώσει ότι ξεκίνησε, βάζοντας όλο του το είναι, σε μία στιγμή απόλυτης περιπέτειας. Αλήθεια, όταν προσπαθούμε να πετύχουμε κάτι σε τόσο μικρό χρονικό περιθώριο, δε νιώθουμε ακροβάτες σ’ ένα σκοινί;

Μην αφήνεις τίποτα για το μετά. Ό, τι έχεις να κάνεις, κάνε το σήμερα. Μην αναβάλλεις τίποτα για κανέναν ή κανένα. Το πιο εύκολο είναι πάρεις ένα μολύβι και ένα χαρτί. Το πρωί όταν πια ξυπνήσεις να λες στο εαυτό σου τι θα κάνετε σήμερα. Για κάποιους είναι χαζό να μιλάμε με τον εαυτό μας, παρόλα αυτά έρευνες δείχνουν ότι το να μιλά κάποιος στον εαυτό του, είναι σημάδι ανεπτυγμένης εξυπνάδας. Σ’ αυτό άλλωστε κατέληξαν και οι ερευνητές Daniel Swigley και Gary Lupyan σε μελέτη τους.

Το να μιλάμε λοιπόν ή ακόμα να επαναλαμβάνουμε τις σκέψεις μας σε εμάς, μας βοηθά να μην εγκαταλείψουμε το στόχο. Να μην τον αφήσουμε για μετά. Γιατί ίσως το μετά, να γίνει ποτέ και αυτό δεν είναι καθόλου ευχάριστο! Άλλωστε αργότερα, θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε κάτι άλλο. Και μετά κάτι άλλο και ούτω καθεξής!

 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.