Υπάρχουν φορές που σίγουρα, αν δεν πέτυχες κάτι από την πρώτη φορά, να το παράτησες. Να είπες «φτάνει», χωρίς καν να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό σου. Ξεχνάς ότι δεν είσαι τέλειος. Πως είσαι ένας άνθρωπος σπουδαίος, με τα δικά του χαρακτηριστικά. Με τις δικές του γνώσεις και ικανότητες. Παρόλα αυτά μπορείς να κάνεις τα πάντα, αρκεί να θες.

Μη διστάζεις

Κάνε το πρώτο ή το δεύτερο βήμα σε μια κατάσταση και επειδή θες, μπορείς να συνεχίσεις και στο τρίτο βήμα. Μη διστάζεις. Μπορείς να κάνεις τα πάντα, αρκεί να θες. Αλήθεια.

Αφαίρεσε τις αρνητικές σκέψεις και ό, τι βασανίζει το έξυπνο μυαλό σου. Βρες μόνος ή με τη βοήθεια των γύρω σου τι είναι αυτό που σε κάνει κάθε φορά να τα παρατάς σε μια δυσκολία.

Κάνε ένα κατάλογο με τα δυνατά χαρακτηριστικά σου και ένα άλλο με τα αδύνατα. Το ξέρεις ότι τα αδύνατα γίνονται πάντα δυνατά, φτάνει να προσπαθήσεις, να θες και να πιστέψεις σ’ αυτά;

Μπορείς να κάνεις τα πάντα, αρκεί να θες

Μπορείς να κάνεις τα πάντα, αρκεί να θες

Κάνε βήματα αργά και σταθερά. Αυτός ο τρόπος θα σε βοηθήσει να πετύχεις όχι μόνο ένα στόχο αλλά χιλιάδες στόχους. Σε ό, τι αφορά τους στόχους, μη ξεχνάς πως τίποτε δε βρίσκεις στο πακέτο έτοιμο για επεξεργασία και λειτουργία.

Μπορείς να κάνεις τα πάντα. Το πιο απλό; Μπορείς να «πετάξεις».  Και επειδή θες, παίρνεις την πρώτη πτήση και «πετάς». Παρόλα αυτά πριν αναχωρήσεις, χρειάζεται κάποια προετοιμασία μέχρι να φτάσεις σε εκείνο το βήμα. Να μαζέψεις λεφτά, αργά και σταθερά. Να οργανωθείς για το ταξίδι σου.  Και τα καταφέρνεις.

Αλήθεια αυτό μπορείς να το κάνεις; Τα υπόλοιπα δεν μπορείς; Αφού θες γιατί δεν μπορείς;

Δώσε σημασία στις λεπτομέρειες

Αυτά τα μικρά, τα τόσο δα που βρίσκεις σε κάθε βήμα σου μπορούν να διδάσκουν πολλά. Δώσε σημασία στις λεπτομέρειες. Μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη ζωή μας. Θα μας δώσουν την ευκαιρία να μάθουμε κάτι καινούργιο το οποίο, ίσως, μας βοηθήσει στον επόμενο στόχο.

Ο χρόνος μη σε φοβίζει. Να προχωράς όπως προχωρά και εκείνο. Εμπιστέψου τον. Γιατί μπορείς να κάνεις τα πάντα. Αυτό μην το ξεχνάς ποτέ. Με τη θέληση, όλα γίνονται.

 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.