Έχεις ποτέ αναρωτηθεί αν υπάρχουν συγκεκριμένα μέρη στον κόσμο, στα οποία οι άνθρωποι ζουν πολλά χρόνια; Αυτά ονομάζονται μπλε ζώνες και σε αυτές συμπεριλαμβάνονται η Οκινάβα της Ιαπωνίας, η Σαρδινία της Ιταλίας, η Νικόγια της Κόστα Ρίκα, η Λόμα Λίντα της Καλιφόρνιας αλλά και η ελληνική Ικαρία.

Στα μέρη αυτά η μακροζωία επιτυγχάνεται μέσω συνηθειών όπως:

Δεν τρώνε περισσότερο απ’ όσο χρειάζονται

Έρευνα η οποία αφορούσε τη διατροφή τρωκτικών, κατέδειξε ότι όταν τρέφονται σε λογικά πλαίσια και χωρίς υπερβολή, ζουν πολλά χρόνια. Αυτό οφείλεται στη μείωση της πιθανότητας και προστασίας κατά του διαβήτη, του καρκίνου και καρδιακών παθήσεων. Άλλη έρευνα με υποκείμενα πιθήκους rhesus συμπέρανε ότι με τριάντα τοις εκατό λιγότερες θερμίδες, η μακροζωία ενθαρρυνόταν.

Είναι δραστήριοι χωρίς απαραίτητα να κάνουν γυμναστική

Οι άνθρωποι οι οποίοι κατοικούν στις Blue Zones δεν επισκέπτονται το γυμναστήριο προκειμένου να είναι υγιείς. Απλά πιστεύουν και στηρίζουν την κινητικότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Προτιμούν να περπατήσουν προς ένα προορισμό και δεν έχουν ως αυτοσκοπό τη γυμναστική. Αυτή εμπεριέχεται στις ημερήσιές τους δραστηριότητες οι οποίες προφανώς δεν περιλαμβάνουν το κάθισμα σε καρέκλα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.