Είναι σημαντικό στη ζωή μας να χαιρόμαστε ό,τι έχουμε. Όπως είναι φυσικά και το να προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό. Αυτό δεν είναι επιλογή. Είναι υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μας. Να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι. Να κρατάς ζωντανή την επιθυμία να πετύχεις περισσότερα. Διαφορετικά δεν θα ανακαλύψεις ποτέ το πόσα πολλά αξίζεις πραγματικά. 

Να ψάχνεις πάντα για το καλύτερο

Πότε ξέρεις πως έφτασες στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου; Αν μπορείς να απαντήσεις αυτή την ερώτηση, πάει να πει πως δεν έφτασες εκεί που πραγματικά μπορείς. Κι αν ξέρεις πως ακόμη δεν μπορείς να την απαντήσεις, τότε θα ξέρεις πως οι δυνατότητες που έχεις είναι τεράστιες. 

Βάζε στόχους για να ξέρεις πως θα ψάχνεις πάντα για το καλύτερο δυνατό. Όταν έχεις την επιθυμία να πετύχεις περισσότερα, τότε δίνεις μεγαλύτερο βάρος στην αυτοβελτίωσή σου. Και δεν υπάρχει πιο όμορφο, αλλά και σημαντικό πράγμα, από το να επενδύεις στον εαυτό σου

Απόφευγε τον εφησυχασμό

Αν ποτέ νιώσεις πως επαναλβάνεσαι και πως δεν βάζεις αρκετές προκλήσεις στον εαυτό σου, ίσως να είναι σημάδι πως χρειάζεσαι μια αλλαγή. Δεν είναι εύκολες οι αλλαγές. Γενικά, ό,τι χρειάζεται προσπάθεια για να επιτευχθεί δεν είναι εύκολο. Κι αυτό γιατί, για να πετύχεις κάτι που υπερβαίνει τις δυνατότητές σου, πρέπει να κάνεις πράγματα που υπερβαίνουν τις δυνατότητές σου. Γι’ αυτό και οι αλλαγές είναι δύσκολες. 

Αν όμως νιώθεις πως τα πάντα είναι μια ρουτίνα κι εσύ καταναλώνεσαι σ’ αυτή, άλλαξέ το. Μάθε κάτι καινούργιο. Καλλιέργησε νέες δεξιότητες. Άρχισε ένα νέο χόμπι. Να θες πάντα έντονα να πετυχαίνεις περισσότερα. Έτσι θα χτίσεις και χαρακτήρα για περισσότερα.

Να έχεις την επιθυμία να πετύχεις περισσότερα

Έχε πάντα στο μυαλό σου να προχωράς μπροστά. Βάζε μικρές καθημερινές προκλήσεις που μπορούν να σε κάνουν καλύτερο από χθες. Άρχισε από το να κατανοήσεις πως είναι πολλά αυτά που δεν ξέρεις. Και πολλά αυτά που νομίζεις πως ξέρεις, αλλά η αντίθετη γνώμη έχει επίσης σημαντικά επιχειρήματα. Δεν χρειάζεται να είσαι απόλυτος. Για να γίνεσαι καλύτερος, πρέπει να έχεις ανοιχτά αυτιά και ακόμη πιο ανοιχτά μυαλά!

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.