Αν αυτό το διάστημα οι αποφάσεις δύσκολα παίρνονται, μπορείς απλά να βάλεις τα πράγματα σε μια σειρά. Να σκεφτείς και να δεις και τις δύο πλευρές του νομίσματος. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Βοηθά στο να παίρνουμε πιο εύκολα μια απόφαση. Να βλέπεις πάντα και τις δύο όψεις του νομίσματος. Έτσι θα μπορείς με ευκολία να δεις ποιο είναι το καλό και ποιο το καλύτερο. Και τότε θα αποφασίσεις και θα πράξεις με σιγουριά, χωρίς οποιεσδήποτε αμφιβολίες.

Две стороны одной медали

Δυο όψεις έχει το νόμισμα, εκμεταλλεύσου το

Αν δεν πιστεύεις πως αυτό μπορεί να βοηθήσει σε μια απόφασή σου, πάρε αμέσως τώρα ένα νόμισμα. Οποιασδήποτε αξίας. Γιατί είτε μεγάλο ποσό, είτε μικρό ποσό, την ίδια αξία ζωής έχουν. Όπως και ένα όνειρο ή μια απόφαση. Και τα δυο υπάρχουν για να καλύπτουν κάποιες ανάγκες μας. Όσο παράξενο κι αν ακούγεται.

Δεν υπάρχει μεγάλο και μικρό όνειρο. Υπάρχουν τα όνειρα που σε κάνουν χαρούμενο. Επίσης, δεν έχει σημασία αν κάποιος δεν έχει τα «πολλά» λεφτά που έχουν οι άλλοι. Σημασία έχει ότι είναι ευτυχισμένος και χωρίς αυτά.

Παρίστανε ότι είσαι σε δίλημμα, στο ποιαν όψη του νομίσματος θα επιλέξεις. Άλλωστε και οι δυο πλευρές αποτελούν το νόμισμα. Δες πρώτα την μια πλευρά. Ποια είναι τα θετικά της; Τι είναι αυτό που σε κάνει να την προτιμάς; Έχει περισσότερα σχέδια από την άλλη;

Σύγκρινε την με την άλλη όψη. Δες τα χαρακτηριστικά, τα αρνητικά της και αποφάσισε ποιαν επιθυμείς.

Το ίδιο συμβαίνει και με μια απόφαση

Να βλέπεις πάντα και τις δύο όψεις του νομίσματος. Μέχρι την απόφαση που θα πάρεις θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις και την άλλη οπτική, την άλλη μεριά.

«Τι είναι αυτό που θα μπορούσε να με ωφελήσει περισσότερο σ’ αυτό το δρόμο που θα επιλέξω;» «Σ’ αυτό το μονοπάτι που επιθυμώ να επιλέξω, θα έχω την ευκαιρία να γνωρίσω περισσότερο κόσμο, ανοίγοντας μου την πόρτα για την επαγγελματική μου καριέρα».

Ίσως αναρωτηθείς: «αν αυτό που θα πράξω, μου προκαλεί αναστάτωση, μόνο που το σκέφτομαι γιατί να το προχωρήσω; Η άλλη σκέψη δε μου προκαλεί τόσο άγχος».

Να βλέπεις πάντα και τις δύο όψεις του νομίσματος

Όλα τα πιο πάνω και άλλα τόσα, είναι σημάδια/ερωτήματα που σίγουρα έστω και μια φορά κάναμε στον εαυτό μας. Η απόφαση για να παρθεί όμως, δε διήρκησε τόσο πολύ, σε σχέση με αυτή που βλέπαμε μόνο την μια πλευρά του νομίσματος.

Αλήθεια είναι πιο «βάρβαρο» να κοιτάμε μόνο μια πλευρά του νομίσματος. Γιατί εκεί μαζεύονται πιο πολλές σκέψεις, ίσως και όλα τα αρνητικά. «Αγγίζοντας» ήρεμα και την άλλη μεριά πιθανόν να διακρίνεις περισσότερα θετικά, παρά αρνητικά. Και τότε το χαμόγελο σου, θα γίνει ένα με τ’ αυτιά σου. Και ύστερα, θα αρπάξεις την απόφαση και συνάμα την ευκαιρία, ξεκινώντας ένα ταξίδι, που το επέλεξες εσύ και μόνο εσύ.

 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.