Στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, είναι καλό να τα πηγαίνουμε καλά με τους άλλους. Κυρίως στο χώρο εργασίας, αυτό θεωρείται έως και απαραίτητο. Αν και πολλές φορές κρατάμε αποστάσεις από όσους δεν μας «γεμίζουν το μάτι», εντούτοις μακροπρόθεσμα φαίνονται τα οφέλη μιας καλής σχέσης. Ένας τρόπος για να κερδίζεις περισσότερες συμπάθειες γύρω σου, είναι με το να δείχνεις ενδιαφέρον στους άλλους.

Γιατί πρέπει να έχεις καλές σχέσεις

Οι καλές σχέσεις μόνο θετικά μπορούν να σου φέρουν. Αυτό όμως δεν φαίνεται άμεσα. Θα το δεις όταν το έχεις ανάγκη πιο πολύ. Όταν παράδειγμα κάτι δεν πάει καλά, θα ξέρεις προς τα πού να στραφείς για να ζητήσεις βοήθεια. Ή ακόμη, όταν τα πας καλά με πολύ κόσμο, σε εμπιστεύονται κιόλας. 

Αντίθετα, όταν κατηγορείς ανοικτά τρίτους, τότε αυτό δεν αφήνει καλή εντύπωση για το όνομά σου. Ακόμη και δίκαιο να έχεις. Άτομα τα οποία παραπονιούνται δεν είναι αρεστά. Και χειρότερα, ελκύουν άτομα που επίσης παραπονιούνται.

Να κερδίζεις συμπάθειες

Φυσικά, η λίστα με τα θετικά που έχει ένα συμπαθητικό πρόσωπο, δεν περιορίζεται στα πιο πάω. Πρέπει απλά να έχεις πάντα ως στόχο τις καλές σχέσεις με πολλά άτομα. Ποτέ δεν ξέρεις πώς θα τα φέρει η ζωή. Κυρίως στον επαγγελαμτικό τομέα, αυτό είναι απαραίτητο. Το λεγόμενο networking είναι το άλφα και το ωμέγα ενός επαγγελματία.

Πώς όμως κερδίζεις συμπάθειες, αν είσαι πολύ ντόμπρος άνθρωπος;

Να δείχνεις ενδιαφέρον

Μπορείς να κερδίζεις συμπάθειες με το να δείχνεις ενδιαφέρον στους άλλους. Αυτό δεν είναι τόσο δύσκολο και σίγουρα είναι αποδεκτό, όποια σχέση κι αν έχεις με τον άλλο.

Να δείχνεις ενδιαφέρον σε ό,τι σου λέει. Να τον ακούς προσεκτικά. Μπορείς να ρωτάς για πράγματα που τον απασχολούν. Που αφορούν την οικογένεια, τους φίλους και τα ενδιαφέροντά του. Αυτό μπορείς να το κάνεις πάντα, για όλους τους ανθρώπους που γνωρίζεις. Έτσι θα σε ξεχωρίζουν και θα σε συμπαθούν αμέσως.

Χτίσε στις ανθρώπινες σχέσεις

Δείχνε ενδιαφέρον για να κερδίζεις συμπάθειες. Χωρίς να το καταλάβεις, με το ενδιαφέρον που δείχνεις βοηθάς και τον άλλον, αφού τον βάζεις στο επίκεντρο της συζήτησης. Απλά η πράξη σου αυτή, επιστρέφεται πίσω σε σένα με πολλαπλά οφέλη.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.