Το χαμόγελο δεν είναι απλά μια όμορφη καμπύλη, είναι ασπίδα. Είναι επίσης μεταδοτικό, κάτι που πολλοί ερευνητές αναφέρουν ότι χαμογελώντας μειώνεται το άγχος στη ζωή μας. Να είσαι εσύ η αιτία για να χαμογελά κάποιος. Και να είσαι σίγουρος πως θα ομορφύνει ακόμα πιο πολύ, και εσένα και αυτόν!

Ξεχώριζε τα όμορφα πράγματα

Βάλε στόχο κάθε πρωί να παίρνεις μια πένα και ένα χαρτί, σημειώνοντας αυτά που σε κάνουν να χαμογελάς. Είναι ο Κώστας, η Μαρία, ο παππούς Παναγιώτης ή η γιαγιά Ελένη; Μπορεί να είναι ο Ντόκι, ο σκύλος σου ή γάτα η Νινί. Ίσως να’ ναι στιγμές που τσαλακώνεις και τις πετάς γιατί δεν προλαβαίνεις να ολοκληρώσεις λόγω του χρόνου που σε πιέζει.

Αυτές οι στιγμές είναι κομμάτια της ζωής σου και είναι κρίμα να μην γίνονται ολοκληρωτικά ένα με σένα. Γι’ αυτό αφιέρωνε έστω και μια ώρα τη μέρα, αναπληρώνοντας τα κομμάτια τους. Μπορεί να είναι μια βόλτα με τον κολλητό σου ή με την οικογένειά σου. Μια στιγμή με χαμόγελο ίσως να είναι όταν ακούς μουσική και χαλαρώνεις.

Μη ξεχνάς το πιο σημαντικό. Να είσαι εσύ η αιτία για να χαμογελά κάποιος. Γιατί αυτή την γραμμή, επιβάλλεται γλυκά να τη μοιράζεσαι.

Να είσαι εσύ η αιτία για να χαμογελά κάποιος

Να είσαι εσύ η αιτία για να χαμογελά κάποιος

Εκατοντάδες ανθρώπους βλέπεις καθημερινά. Άλλους σκυφτούς και σκεφτικούς. Στο αυτοκίνητο, στο δρόμο, στις καφετέριες. Κάποιοι φεύγουν και τρέχουν, σε σκουντάνε από την βιασύνη τους. Πόσο θα άλλαζε η σκηνή αν το χαμόγελο γινόταν πρωταγωνιστής; Έστω κι αν δεν τους γνώριζες, έστω κι αν βιαζόντουσαν.

Βγες στο μπαλκόνι και χαμογέλα στον περαστικό ή στη γιαγιά που κάθεται στην απέναντι βεράντα. Το περιμένουν, πίστεψέ με.  Γίνε η αιτία για να χαμογελάσει κάποιος. Συνόδευσε το ευχαριστώ με το χαμόγελο και είμαι σίγουρη θα σου το ανταποδώσουν.

Δεν είναι υπερβολή το να χαμογελάς, δεν είναι πρόκληση για κανέναν. Είναι απλά ένα όμορφο σχήμα στο πρόσωπό σου που κάνει τους ανθρώπους και τα ζώα όλου του κόσμου να μοιράζονται αυτή την υπέροχη στιγμή. Του χαμόγελου. Να είσαι εσύ η αιτία, λοιπόν, για να χαμογελά κάποιος.

Άλλωστε δε στοιχίζει τίποτα. Ούτε καν ένα δευτερόλεπτο.

Να είσαι εσύ η αιτία για να χαμογελά κάποιος

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.