Όλοι μας κάποια στιγμή στη ζωή μας θέλουμε να δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο. Συχνά, τα παρατάμε πριν καν κάνουμε το πρώτο βήμα. Αν μάθεις όμως να επικεντρώνεσαι στον τρόπο που θα κάνεις πραγματικότητα τον στόχο σου, τότε θα δεις πως μπορείς να κάνεις θαύματα.

Τίποτα δεν είναι δύσκολο αν αποφασίσεις να βρεις τρόπο να το κάνεις πραγματικότητα. 

Πάντοτε υπάρχουν δυσκολίες

Σε καθετί νέο που δοκιμάζεις, θα βρίσκεις δυσκολίες. Το αν τελικά αποφάσεις να το ξεκινήσεις, εξαρτάται από το πόσο πολύ το θες. Η αρχή για το οτιδήποτε είναι δύσκολη, όσο απλό κι αν αυτό φαίνεται. Αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογία για να μην δοκιμάσεις καν.

Να επικεντρώνεσαι στον τρόπο

Όταν θες να πραγματοποιήσεις έναν στόχο, να επικεντρώνεσαι στον τρόπο που θα τα καταφέρεις. Να κοιτάζεις τις λύσεις και όχι τα προβλήματα. Αν παράδειγμα θες να κάνεις ένα ταξίδι, αλλά δυσκολεύεσαι οικονομικά ή με τις άδειές σου, μην κολλήσεις στο σημείο αυτό.

Αντίθετα, βρες τον τρόπο που θα μπορέσεις να το ξεπεράσεις. Οργανώσου για να βρεις λύσεις κι αυτές θα δεις πως θα έρθουν. 

Θετική νοοτροπία  

Το να έχεις μια θετική νοοτροπία είναι δεξιότητα. Αυτού τους είδους η νοοτροπία θα σε βοηθήσει να επικεντρώνεσαι στον τρόπο που θα κάνεις κάτι να δουλέψει. Αντί να γκρινιάζεις αν κάτι δεν πάει σωστά, να κοιτάζεις πόσα άλλα πηγαίνουν σωστά. Κι ακόμη καλύτερα, να δοκιμάζεις εσύ να βρίσκεις λύσεις για να κυλήσουν καλύτερα τα πράγματα.

Κράτα πάντα μια θετική στάση!

Είναι και θέμα στόχων

Αυτό είναι και ένα από τα μυστικά για όταν βάζεις στόχους. Επειδή οι δυσκολίες φαίνονται ενώ τα ενδεχόμενα οφέλη είναι ακόμη κάτι άυλο, εύκολα μπορούν να σε παρασύρουν. 

Αν τις αφήσεις όμως στην άκρη και επικεντρωθείς στον τρόπο που θα κάνεις τον στόχο που πραγματικότητα, θα δεις πως θα βρίσκεις ευκολότερα λύσεις. Όταν κάτι το θες πολύ, οι δυσκολίες είναι απλά δικαιολογία. Τρόποι θα έρχονται, μόνο όταν τους ψάχνεις.

Κάνε το πρώτο βήμα

Μην σε αγχώνουν τα όποια εμπόδια. Αυτά είναι που κάνουν το αποτέλεσμα πιο γλυκό. Να επικεντρώνεσαι στον τρόπο που θα κάνεις πραγματικότητα το οτιδήποτε αποφασίζεις και όχι στα προβλήματα που συναντάς.

Να σκέφτεσαι θετικά και όλη η στάση σου θα είναι επίσης θετική. 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα! Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.