Η ουσία στο να επιλύεις προβλήματα και καταστάσεις βρίσκεται πάντα στη διαδικασία που επέλεξες να βρεις λύσεις. Πώς αντιμετώπισες μία δύσκολη κατάσταση, πώς αποδέχθηκες ένα περιστατικό; Τι μπορούσες να κάνεις καλύτερα, ώστε να μην το πράξεις ξανά; Μέσα από τις πολλές αναλύσεις, φταιξίματα και σκαλίσματα, ίσως διαπιστώσεις πως τελικά μπορείς να λύσεις κάτι πιο εύκολα, βρίσκοντας τα πρώτα με τον εαυτό σου. Να’ σαι εσύ η ομπρέλα της βροχής σου. Αυτό μην το ξεχνάς ποτέ.

Να’ σαι εσύ η ομπρέλα της βροχής σου

Μόνο έτσι θα λάμψεις

Το να σκέφτεσαι αρνητικά και να βομβαρδίζεις το μυαλό σου με άλλες τόσες σκέψεις δεν κάνει τίποτα σε κανέναν. Αντιθέτως, κάνεις περισσότερο κακό στον εαυτό σου και φυσικά, στους γύρω σου που αναμένουν να σε δουν και πάλι να χαμογελάς.

Δυστυχώς, το χαμόγελο, αυτό το αληθινό, δεν είναι κουμπί για να το πατάς και να εμφανίζεται. Παρόλα αυτά, μπορείς να κάνεις τον βάρβαρο χρόνο που κυριεύει την ζωή σου, να μοιάζει όχι τύραννος αλλά σύμμαχος σου.

Πάρε χρόνο για σένα και βάλε τα πράγματα σε μια σειρά. Και προπάντων μην αφήνεις την μαυρίλα να κάνει την εμφάνισή της, κλέβοντας σου το χαμόγελο. Να’ σαι εσύ η ομπρέλα της βροχής σου. Αυτό το κάλυμμα, αυτή η στέγη που θα φωτίζει το δρόμο σου, επουλώνοντας σου τις πληγές.

Να’ σαι εσύ η ομπρέλα της βροχής σου

Να’ σαι εσύ η ομπρέλα της βροχής σου

Πιστεύοντας στον εαυτό σου και επιβραβεύοντας τον σε κάθε νίκη και ήττα, μπορείς να πετύχεις πολλά. Θα καταφέρεις να σηκώνεσαι μόνος σε κάθε σου αναποδιά και θα διαπιστώσεις πως αγκαλιάζοντας το μικρό παιδί που κρύβεται μέσα σου, γίνεσαι πιο δυνατός.

Το μικρό παιδί μέσα σου, είσαι εσύ. Αυτό το μωρό που συγκινείται εύκολα, δακρύζει κρυφά πίσω από την κουρτίνα και αυτό που κρύβεται στο σκοτάδι, επειδή πλέον, όπως πιστεύει είναι η συντροφιά του. Αυτό το μικρό παιδί, είσαι εσύ στις άσχημες καταστάσεις σου. Μπορούμε να πούμε ο δεύτερος εαυτός σου.

Αγκάλιασε τον, αγάπησέ τον και πίστεψε στη δύναμή σας. Άφησε στο περιθώριο την ασπίδα που βάζεις κάθε φορά και άφησε την αληθινή δύναμη να σε κυριεύσει. Έρχεται όταν εσύ ο ίδιος αποδεχτείς τον εαυτό σου και την οποιαδήποτε κατάσταση.

Να’ σαι εσύ η ομπρέλα της βροχής σου

Αγαπητέ αναγνώστη, είσαι δυνατός, απλά συχνά το ξεχνάς και το αγνοείς. Έχεις ανάγκη πάντοτε την επιβεβαίωση, την ενθάρρυνση και τον όμορφο τρόπο από τους γύρω σου. Παρόλα αυτά, το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο αν ξεκινάς πρώτα να ενθαρρύνεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Αν πιστέψεις σ’ αυτόν ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα με την προσπάθεια, με το χαμόγελο και με την ελπίδα.

Να τον επιβραβεύεις, να του επιβεβαιώνεις ότι κάθε μέρα είναι διαφορετική, με τα άσπρα, γκρίζα ή και μαύρα χρώματα της. Έτσι, θα είσαι σίγουρος πως κάθε φορά που πέφτεις και προσπαθείς να σηκωθείς, θα’ χεις εσένα τον ίδιο, να σε σηκώσει!

 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.