Πως μπορείς να ξεκινήσεις την ημέρα σου με το δεξί και να πετύχεις στους στόχους που έχεις επιτύχει. Μα φυσικά με βασικές ερωτήσεις, των οποίων οι απαντήσεις θα σου χαράξουν το μονοπάτι της επιτυχίας.

Κάθε πρωί μπροστά από τον καθρέφτη, θέσε τις εξής ερωτήσεις:

«Τι πέτυχα χθες που θα με βοηθήσει σήμερα;»

Αν κάθε ημέρα συνοδεύεται από ένα στόχο, τότε σε διάστημα μιας εβδομάδας θα έχεις πετύχει εφτά. Αντίστοιχα σε διάστημα ενός μήνα θα πετύχει περίπου τριάντα μικρές νίκες. Μάλιστα όταν δημιουργήσεις ένα μομέντουμ τότε το επόμενο βήμα θα φαντάζει ολοένα και ευκολότερο. Αν έχεις ως στήριγμα, ηθικά και σωματικά, τη χθεσινή σου επιτυχία, τότε μπορείς να κτίσεις ώστε να τα καταφέρεις και σήμερα.

«Για ποιο πράγμα είμαι ευγνώμων;»

Αν η ψυχολογία σου δεν είναι στα καλύτερά της, τότε πολύ πιθανόν να σκέφτεσαι το που θα ήθελες να είσαι και την απόσταση που σε χωρίζει από το σήμερα. Ωστόσο ακόμη και τα τωρινά δεδομένα όχι μόνο δεν είναι κακά, αλλά θα πρέπει να σε καθιστούν περήφανο. Αρκετές μάχες έχουν ήδη προηγηθεί με απώτερο σκοπό να σου δώσουν τα εφόδια με τα οποία σφυρηλάτησες τον χαρακτήρα σου. Μην μικραίνεις την επιτυχία και τη νίκη του χθες αλλά αντιθέτως, συχνά μη διστάζεις ακόμη και να τις πανηγυρίζεις.

«Πως μοιάζει μια ιδανική ημέρα;»

Ίσως η πιο ουσιαστική ερώτηση που μπορείς να θέσεις στον εαυτό σου, είναι το ποια είναι τα στοιχεία εκείνα τα οποία θα ομορφύνουν τη ζωή σου. Διότι πολύ απλά αν δεν γνωρίζεις που θέλεις να φτάσεις, δεν θα μάθεις που είναι η γραμμή του τερματισμού. Σκιαγράφησε στο μυαλό σου πως θα ήταν η τέλεια ημέρα και άρχισε να ενώνεις τα κομμάτια του παζλ που τη συνθέτουν.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.