Αν συνηθίζεις να βλέπεις το τέλος της διαδρομής και να υπολογίζεις την απόσταση που πρέπει να καλύψεις μέχρι να φτάσεις στον στόχο, τότε αποθαρρύνεσαι. Παρόλα αυτά προκειμένου να φτάσεις σε σπουδαία αποτελέσματα δεν απαιτούνται πάντοτε υπεράνθρωπη προσπάθεια και θυσίες.

Ο τρόπος αντικαθιστά τον κόπο και τρεις έξυπνες τακτικές είναι οι εξής:

Πρόσεξε τις σκέψεις σου

Ο τρόπος με τον οποίον ερμηνεύεις πρόσωπα και καταστάσεις, καθορίζει τη στάση ζωής και τη διάθεσή σου. Ο έλεγχος των σκέψεών σου είναι ένα τεράστιο βήμα προς τη μείωση του άγχους και της ανησυχίας. Όταν αντιληφθείς ότι δεν είσαι οι σκέψεις σου, τότε θα ηρεμήσεις. Επίσης οφείλεις να αντιληφθείς ότι οποιαδήποτε σκέψη πριν ένα σημαντικό ραντεβού, δεν μπορεί να καθορίσει την έκβασή του. Αντιθέτως είναι η ενέργεια και οι πράξεις οι οποίες οδηγούν σε σπουδαία αποτελέσματα.

Απέφυγε τη σύγκριση

Όταν μπαίνεις στη διαδικασία να ελέγξεις την πρόοδό σου, τότε χρησιμοποίησε ως μέτρο σύγκρισης το χθεσινό και τον προχθεσινό σου εαυτό. Η χειρότερη δυνατή οδός είναι η προσπάθεια σύγκρισης της ζωής σου με τις ωραιοποιημένες καταστάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης δεν υπάρχει νόημα και λογική να συγκρίνεις ανόμοιες καταστάσεις δηλαδή τους στόχους τους οποίους έχουν επιτύχει άλλοι και τους οποίους δεν επιδιώκεις. Επιπρόσθετα αυτή η καθημερινή διαδικασία μοιάζει εξαντλητική και σε αποπροσανατολίζει. Προκειμένου λοιπόν να φτάσεις σε σπουδαία αποτελέσματα, δώσε έμφαση σε αυτά που μπορείς να αλλάξεις και όχι αυτά στα οποία εμπλέκονται άλλοι παράγοντες.

Απαρνήσου την τελειομανία

Δεν υπάρχει κάτι αρνητικό με το να επιζητείς πάντοτε την καλύτερη απόδοση σε οποιονδήποτε τομέα. Ωστόσο όταν η επιτυχία μετατρέπεται σε ψύχωση, τότε το αποτέλεσμα είναι τοξικό. Η τελειομανία είναι στοιχείο προς αποφυγή μιας και πρακτικά δεν προσφέρει κάτι περισσότερο πλην της κατανάλωσης περισσότερης ενέργειας. Δεν μπορείς να είσαι πάντοτε ορθός και δεν μπορείς πάντοτε να έχεις την τέλεια επίδοση. Μάλιστα είναι από τα λάθη από τα οποία βγαίνεις σοφότερος και δυνατότερος ώστε να μην επαναλάβεις τα λάθη του παρελθόντος.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.