Έρευνες έχουν δείξει πως η εξυπνάδα δεν κληρονομείται απαραίτητα. Αντίθετα, είναι μία δεξιότητα που καλλιεργείται! Το περιβάλλον που μεγαλώνει κανείς καθώς και οι συνήθειες που αποκτά με τα χρόνια, μπορούν να τον κατατάξουν στους χαρισματικούς και ιδιαίτερους ανθρώπους που θαυμάζουν όλοι. Μάλιστα, οι ειδικοί ισχυρίζονται πως οι έξυπνοι άνθρωποι παρουσιάζουν κοινά χαρακτηριστικά και συμπεριφορές. Οι συνήθειες των έξυπνων ανθρώπων είναι πολλές. Εμείς θα αναφέρουμε οχτώ χαρακτηριστικές.

Οι συνήθειες των έξυπνων ανθρώπων

Δεν μιλούν πολύ

Δεν θα μιλήσουν εύκολα για τον εαυτό τους, αλλά ούτε και για τους άλλους. Πολλοί νομίζουν πως αγαπούν τα μυστικά, αλλά η πραγματικότητα είναι πως δεν μιλούν για πράγματα που δεν τους αφορούν ή για προσωπικά τους θέματα που δεν αφορούν τους άλλους.

Δεν κουτσομπολεύουν

Το κουτσομπολιό και οι αδιάκριτες συζητήσεις δεν συμπεριλαμβάνονται στις συνήθειες των έξυπνων ανθρώπων. Εστιάζουν στην δουλειά τους και σπάνια ασχολούνται με τα προσωπικά των άλλων που δεν τους αφορούν. Μάλιστα, έρευνες δείχνουν πως προτιμούν να μένουν μόνοι και απολαμβάνουν την παρέα του… εαυτού τους.

Έχουν αίσθηση του χιούμορ

Οι έξυπνοι άνθρωποι ευχαριστιούνται το λεπτό χιούμορ και κάνουν τους άλλους να γελάνε. Μπορούν να αστειευτούν με μικρά καθημερινά πράγματα και να γίνουν η ψυχή της παρέας. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το εφευρετικό τους μυαλό και η ικανότητά τους να αυτοσαρκάζονται τους κατατάσσει στους ανθρώπους που, όταν έχουν τα κέφια τους, είναι η πιο ευχάριστη παρέα.

Παραδέχονται τα λάθη τους

Το μυστικό της επιτυχίας κάποιου είναι να μπορεί να παραδέχεται τα λάθη του και να μαθαίνει από αυτά. Σχεδόν κανείς δεν μπορεί να παραδεχτεί ανοιχτά πως έσφαλε. Εκείνοι, όμως, που το κάνουν ξεχωρίζουν.

 

Ποιος αποφασίζει για σένα;

 

Μιλάνε στον εαυτό τους

Το ξέρατε πως ο Αϊνστάιν συνήθιζε να μιλάει μόνος του; Έρευνες δείχνουν πως οι άνθρωποι που μιλούν στον εαυτό τους, είτε από μέσα τους είτε δυνατά, είναι πιο έξυπνοι από τους υπόλοιπους. Με αυτόν τον τρόπο οξύνουν το μυαλό τους, καλλιεργούν την μνήμη τους και οργανώνουν καλύτερα τις σκέψεις τους.

Αναζητούν διαρκώς απαντήσεις

Τα έξυπνα μυαλά είναι περίεργα. Ψάχνουν διαρκώς για απαντήσεις και δεν ησυχάζουν ποτέ. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι ευφυείς άνθρωποι αγαπούν τα βιβλία, τον στοχασμό και τις ατέρμονες συζητήσεις που αναζητούν την γνώση ή την αρχή των… πάντων!

Ακούν συνέχεια μουσική

Σχεδόν όλοι αγαπούν την μουσική, αλλά εκείνοι που είναι διαρκώς με τα ακουστικά στα αυτιά, είναι πραγματικές ιδιοφυΐες! Σύμφωνα με τους ειδικούς, έξυπνοι δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που παίζουν κάποιο μουσικό όργανο, αλλά και όσοι ακούν σχεδόν ασταμάτητα μουσική.

Δουλεύουν έξυπνα

Αντίθετα με την άποψη που επικρατεί πως οι έξυπνοι άνθρωποι δουλεύουν ή μελετούν περισσότερο, η πραγματικότητα είναι άλλη. Οι έρευνες αποκαλύπτουν πως προτιμούν να «τεμπελιάζουν» και να κάνουν πράγματα που τους ευχαριστούν. Έτσι, βρίσκουν δημιουργικούς και παραγωγικούς τρόπους να κάνουν τη δουλειά τους ώστε να τους μείνει χρόνος για όσα αγαπούν.

 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.