Οι επιτυχημένοι άντρες δεν έγιναν επιτυχημένοι επειδή τους έπεσε το λαχείο. Έχουν δουλέψει, έχουν ιδρώσει, έχουν μοχθήσει πολλές φορές για να φτάσουν εκεί που έφτασαν, αφού πρώτα διένυσαν μία πορεία όπου παρ’ όλες τις δυσκολίες δεν το έβαλαν κάτω. Κουβαλώντας μαζί τους μερικές συνήθειες που τους έκαναν να αντιμετωπίζουν τη ζωή με άλλο μάτι. Ποιες είναι, όμως, οι συνήθειες των επιτυχημένων ανδρών;

Οι συνήθειες των επιτυχημένων ανδρών

Οι προτεραιότητες
Steve Jobs | Ιδρυτής της Apple

Το να μπορείς να ξεχωρίζεις ανάμεσα στα σημαντικά και στα λιγότερα σημαντικά ζητήματα είναι ένα κύριο χαρακτηριστικό των επιτυχημένων ανθρώπων. Ο Steve Jobs είχε έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο για να κάνει αυτήν τη διάκριση: αναρωτιόταν αν ήταν η τελευταία του μέρα στη Γη, θα καταπιανόταν με το ζήτημα που έχει σημειώσει στην ατζέντα; Αν η απάντηση ήταν «όχι», τότε το προσπερνούσε.

Τα βήματα προς την επιτυχία

Το διάβασμα
Bill Gates, Ιδρυτής της Microsoft

O Mr. Microsoft είναι γνωστό ότι διαβάζει μανιωδώς βιβλία. Δηλώνει ότι η αναγνωστική του μανία τον βοηθά, ακόμα και σήμερα, να μαθαίνει καθημερινά κάτι καινούριο.

Ο αθλητισμός
Barack Obama, Πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο πιο δημοφιλής Πλανητάρχης των τελευταίων δεκαετιών αθλείται καθημερινά, κάθε πρωί για 45 λεπτά. Μία συνήθεια που ακολουθεί με ευλάβεια και δεν παραλείπει ποτέ. Αν μπορούσε να το κάνει εκείνος ενώ κυβερνούσε τον πλανήτη, μήπως προλαβαίνεις ώστε να το προσπαθήσεις κι εσύ;

Business man in suit ready for meeting

Η φιλανθρωπία
Mark Zuckerberg | CEO Facebook

Ο εφευρέτης των κοινωνικών δικτύων, εκτός από παιδί-θαύμα, είναι κι ένας από τους μεγαλύτερους φιλάνθρωπους του πλανήτη. Οι δωρεές του ανέρχονται σε εκατομμύρια δολάρια -μία τακτική που ακολουθεί κι ο Bill Gates. Οι κακές γλώσσες λένε ότι το κάνουν για να έχουν καλύτερη αντιμετώπιση από την κοινή γνώμη. Όμως εκείνο που μένει είναι το αποτέλεσμα. Κι αν δεν έχεις την οικονομική ευχέρεια, μπορείς πάντοτε να δηλώσεις εθελοντής για έναν σκοπό.

Η πρωινή τελετουργία
Jack Dorsey, CEO Twitter

Δεν εννοούμε κάποια τελετή προφανώς, αλλά μία -καλώς εννοούμενη- ρουτίνα. Σήκω από το κρεβάτι με το που χτυπήσει το ξυπνητήρι, ξέχνα το snooze. Το να έχεις μία πρωινή ρουτίνα θα σε βοηθήσει να μην αγχώνεσαι από το πρωί. Γιατί αν αγχωθείς με το που ξυπνήσεις, αυτό το κουβαλάς όλη μέρα.

Ο διαλογισμός
Clint Eastwood, ηθοποιός, σκηνοθέτης

Ναι, ο τελευταίος άνθρωπος που θα περίμενες να ασχολείται με ανατολίτικες φιλοσοφίες είναι ο Dirty Harry. Όμως, ο Clint Eastwood φροντίζει να διαλογίζεται δύο φορές τη μέρα εδώ και 40 χρόνια. Λέει ότι αυτό τον βοηθά να κάνει τη δουλειά του χωρίς άγχος. Κι όταν λέει κάτι ο Eastwood το εννοεί.

* Με πληροφορίες από το Esquire NL.

 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.