Ίσως να ξανάκουσες για τον κανόνα 20% – 80%. Ουσιαστικά λέει πως το 80% ενός αποτελέσματος, καθορίζεται από το 20% της προσπάθειας που καταβάλλεις. Πρόκειται για μια σπουδαία υπενθύμιση πως τίποτα σ’ αυτόν τον κόσμο δεν χαρίζεται. Για όλα πρέπει να παλέψεις. Ο κανόνας 20/80 είναι εδώ για να σου τονίσει κάτι πολύ σημαντικό. Πώς πρέπει πάντα στη ζωή σου να προχωράς με πράξεις. Όχι με λόγια.

Μια πράξη είναι καλύτερη από όλα τα λόγια που θα πεις

Όσα κι αν πεις ή υποσχεθείς, δεν μετράνε μπροστά από μια αντίστοιχη πράξη. Ό,τι κι αν ξέρεις δεν έχουν καμία αξία αν δεν συνοδεύονται από απτές πράξεις.

Σκέψου αυτό: Ίσως να ξέρεις τα πάντα σχετικά με την απώλεια βάρους. Να έμαθες καλά το πώς λειτουργεί ο μεταβολισμός σου και τον τρόπο που μπορείς να απωλέσεις κάποια κιλά.

Όλα αυτά να τα διάβασες ή να τα είδες να φέρουν αποτελέσματα σε τρίτους. Όσα όμως και να ξέρεις, όσο καλά και να τα ξέρεις, δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα αν δεν γίνουν πράξη.

Επειδή η ζωή σου όλη, χτίζεται μέσα από ό,τι κάνεις.

Πιο δύσκολη μια πράξη από τα λόγια

Κάποια λόγια είναι δύσκολο να τα πεις. Το «όχι», η «συγνώμη», το «σ’ αγαπώ». Όταν όμως τα λες, έχουν μεγάλη σημασία. Αν φυσικά δεν τα λες συχνά, αλλά τα λες όταν τα εννοείς. Κάτι αντίστοιχο, αλλά με μεγαλύτερη βαρύτητα, είναι οι πράξεις.

Μπορείς να πεις τις παραπάνω «δύσκολες» λέξεις, αλλά αν δεν συνάδουν με τις ανάλογες πράξεις, δεν κάνουν καμία διαφορά. Και φυσικά το αντίθετο.

Μπορεί να μην μπορείς ποτέ να πεις εύκολα «συγνώμη», αλλά όλες σου οι πράξεις και η συμπεριφορά, να δείχνει πως κατάλαβες τι προκάλεσες και προσπαθείς πραγματικά να επανορθώσεις και να μην το επαναλάβεις.

Ο κάθε άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Γι’ αυτό και μην μένεις στα λόγια. Μην δίνεις μεγάλες υποσχέσεις αν δεν είσαι σίγουρος πως μπορείς να τις κρατήσεις. +

Ο κανόνας 20/80 

Πάψε λοιπόν να μένεις μόνο σε λόγια, σκέψεις και όνειρα. Προχώρησε σε πράξεις. Βάλε χρονικό περιθώριο και βήματα που θα ακολουθήσεις. Αλλιώς όσα θες να πετύχεις δεν θα λέγονται στόχοι, αλλά όνειρα. 

Έπειτα, άρχισε με μικρά αλλά σταθερά βήματα. Μην αφήνεις να περάσει ούτε μια μέρα χωρίς να κάνεις κάτι που αφορά αυτό που αγαπάς. Αν δεν μπορείς να κάνεις κάτι με πράξεις, διάβασε κάτι που να το αφορά. Γενικώς, να προχωράς με ό,τι πραγματικά αξίζει. Κι αυτό είναι οι πράξεις. 

Να είσαι πάντα οργανωμένος και να μην φοβάσαι τη δουλειά που πρέπει να βγάλεις. Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι απαραίτητο. Δεν έρχονται τα πράγματα εύκολα, πρέπει να προσπαθούμε κιόλας. Πολύ. Ευτυχώς όμως, με μια μικρή εκ των προτέρων οργάνωση, μπορείς να δεις μεγάλο αποτέλεσμα.  

 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.