Η ζωή μας είναι απαιτητική. Κανένας δεν μπορεί να πει το αντίθετο. Και η δυσκολία της αυξάνεται, όταν εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε σίγουροι για το πώς θα δράσουμε. Αλήθεια, έχεις σκεφτείς ποιος αποφασίζει για σένα;

Όταν αμφιταλαντευόμαστε, διστάζουμε, ακυρώνουμε τη δράση, όταν σκεφτόμαστε πολύ τι θα κάνουμε και πώς θα το πάρουν οι άλλοι ή τι έχουμε να αποφασίσουμε, φτάνουμε σε διάφορα σταυροδρόμια της ζωής και δεν είμαστε σίγουροι τι χρειάζεται να επιλέξουμε, τι χρειάζεται να αποφασίσουμε.

Θα θέλαμε να έχουμε έναν ειδικό στο τσεπάκι, έναν ειδικό στο κινητό. Θα ήταν πολύ ωραία κάθε φορά που αμφιταλαντευόμαστε, που σκεφτόμαστε ποιο δρόμο να διαλέξουμε, ποια επιλογή να κάνουμε σε διάφορα ζητήματα που μας απασχολούν, να έχουμε στο ακουστικό έναν δάσκαλο, κάποιον σοφό και να τον ρωτάμε και να μας απαντάει.

Ασφαλώς αυτό είναι ανέφικτο. Αλλά ακόμα κι αν μπορούσε να συμβεί, θα αποτελούσε ένα τεράστιο βόλεμα και θα καταργούσε την προσωπική μας ελευθερία. Τι συμβαίνει όταν δεν αποφασίζουμε εμείς, τι συμβαίνει όταν δεν ξέρουμε τι να επιλέξουμε;

Έχουμε δίλημμα και ρωτάμε ένα κάρο γνωστούς. Επειδή δεν έχουμε μια απάντηση για να αποφασίσουμε και φοβόμαστε τι θα αποφασίσουμε.

Κάνε την κάθε σου μέρα… ευτυχισμένη!

Ποιος αποφασίζει για σένα;

Η ερώτηση από μόνη της έχει μια αμφιβολία. Επιπλέον, ρωτάμε ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν καλύτερη γνώση του θέματος που μας ενδιαφέρει από εμάς. Επί της ουσίας, ρωτάμε άλλους ώστε να έχουν αυτοί την ευθύνη της απόφασης.

Δεν παίζει πραγματικά ρόλο το πόσο σημαντική ή μη είναι η απόφαση. Σημασία έχει πως συνηθίζουμε να αφήνουμε τους άλλους να αποφασίζουν για εμάς.

Μήπως πρέπει να αλλάξουμε; Αν μας απασχολεί κάτι και έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε δύο πράγματα, διάλεξε την πιο «ξεβολευτική». Και αυτό επειδή, όταν κάνω την πιο ξεβολευτική επιλογή, αυτόματα διαλέγω να με βάζω στη δράση και να ξεκινάω να θεραπεύω ένα κομμάτι μου το οποίο έχρηζε βελτίωσης.

 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.