Όσο ο χρόνος κυλάει συνειδητοποιείς ότι λόγω αναβλητικότητας ίσως μετανιώσεις μελλοντικά για πράγματα που δεν έκανες. Η συνειδητοποίηση μιας τέτοιας άποψης είναι το πρώτο βήμα ώστε να επανέλθεις σε ισορροπία.

Αυτά λοιπόν που μπορείς να προσέξεις σύντομα για να μην ξεχαστείς αργότερα είναι:

Την σύγκριση με τους γύρω σου

Όταν είσαι στα κάτω σου είναι λογικό να είσαι ευάλωτος όταν βλέπεις γύρω σου χαρά. Αν ταυτόχρονα δεν ασπάζεσαι τον αλτρουϊσμό τότε η ζήλια και ο φθόνος θα κλέψουν την ευτυχία σου. Η αλήθεια είναι ότι ο καθένας μας φωτίζει τις καλές του στιγμές. Έχεις δει κάποιον να ανεβάσει φωτογραφία στο Instagram μετά από αποτυχία; Μάλλον ποτέ εκτός κι αν επιθυμεί τον οίκτο των ακόλουθών του.

Την μετάθεση της ευθύνης

Όταν τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως θα ήθελες, είναι εύκολο να βρεις τον φταίχτη πέραν από τον εαυτό σου. Ίσως μια παράμετρος να έχει επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα και να έχει καταστήσει ένα στόχο θολό. Ωστόσο αυτή δεν μπορεί να είναι η αιτία που όλα πάνε στραβά. Επομένως κάνοντας ένα βήμα προς τα πίσω και εξασκώντας αυτοκριτική, θα βρεις τη λύση και την έμπνευση να συνεχίσεις.

Την αναβλητικότητα σε προβλήματα τα οποία έχουν προφανή λύση

Μια ατάκα η οποία μπορεί να σε συνοδέψει όποτε βρεθείς σε αδιέξοδο είναι η εξής: «πόσο μοναδικό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις ώστε κανείς μέχρι τώρα να μην το έχει λύσει και να έχει γράψει τη λύση κάπου»; Σαφέστατα εμπόδιο από εμπόδιο διαφέρει ωστόσο πάντοτε κάποιος εκεί έξω έχει δυσκολότερο έργο από εσένα. Μη διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον που ήδη έχει βαδίσει το μονοπάτι της επιτυχίας.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.