Αν η αναβλητικότητα είναι μέρος της καθημερινότητάς σου, τότε έχεις βιώσει το συναίσθημα όταν η προθεσμία πλησιάζει. Την κατάσταση αυτήν δεν θα την συναντήσεις αυστηρά στον εργασιακό σου χώρο.

Άλλωστε αντάξιος των προσδοκιών καλείσαι να φανείς καθημερινά σε κοινωνικό και οικογενειακό επίπεδο. Όταν λοιπόν η κλεψύδρα αδειάζει θυμήσου:

Δεν μπορείς να ικανοποιήσεις τους πάντες

Όταν η προθεσμία πλησιάζει τότε το σωστό και ορθολογικό είναι να δώσεις προτεραιότητα στον εαυτό σου. Η επιλογή αυτή δεν είναι διόλου εγωιστική. Αντιθέτως ανταποκρίνεται στο ρεαλισμό και στο γεγονός ότι σύντομα θα κριθείς. Μάθε να λες «όχι» με ευγένεια και διπλωματικότητα αποφεύγοντας είσαι ο λεγόμενος people’s pleaser. Χαράζοντας εκ των προτέρων όρια, τότε θα είσαι «κύριος» ακόμη και αν δεν μπορείς να ανταποκριθείς σε ένα κάλεσμα.

Παραμέρισε τη λίστα με τις προτεραιότητες

Από τη στιγμή που η κλεψύδρα αδειάζει απειλητικά, τότε δεν μπορείς να κατανέμεις τις δυνάμεις σου οπουδήποτε αλλού πέραν της ύψιστης προτεραιότητες. Με το να στρέψεις την ακίδα σε ένα και μόνο στόχο, αποφεύγεις και την κούραση που απορρέει από τη λήψη πολλών αποφάσεων. Ακόμη και μικρές αποφάσεις όπως το να στρώσω ή να μην στρώσω το κρεβάτι ή τι ρούχα θα φορέσω, δαπανούν ενέργεια. Στρέψε λοιπόν την προσοχή σου στο καθήκον που έχει σημασία ώστε να αποφύγεις και συναισθήματα που απορρέουν από παράλληλες πράξεις.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.