Οι ημέρες εκείνες κατά τη διάρκεια των οποίων τα επίπεδα ενέργειας είναι χαμηλά, η παραγωγικότητά σου μειώνεται ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς να μείνεις με σταυρωμένα χέρια.

Αντιθέτως δίνοντας έμφαση σε διαδικασίες οι οποίες δεν απαιτούν απαραίτητα μεγάλη προσπάθεια, μπορείς να προετοιμάσεις το έδαφος ώστε να αντιμετωπίσεις μελλοντικές προκλήσεις με καλύτερες προϋποθέσεις.

Κινητοποιήσου
Η άσκηση σαν όρος έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον αντίστοιχο της βαρεμάρας ωστόσο αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πως ερμηνεύει κάποιος την δραστηριοποίηση του σώματός του. Προκειμένου να ιδρώσεις και να ανεβάσεις τα επίπεδα ενδορφίνης δεν σημαίνει (απαραίτητα) ότι πρέπει να εγγραφείς σε γυμναστήριο, αλλά αντιθέτως αρκεί να κάνεις κάτι που σου αρέσει κατά προτίμηση σε εξωτερικό χώρο. Το περπάτημα, το κολύμπι και τα σπορ είναι δοκιμασμένες λύσεις ώστε να εγκαταλείψεις τον καναπέ και την ακινησία και να κάνεις κάτι παραγωγικό.

Απαλλάξου από τα περιττά
Αν κάθεσαι πίσω από ένα γραφείο το οποίο περικυκλώνεται από έγγραφα, το ύψος των οποίων ενδέχεται να μειώνει και το οπτικό σου πεδίο, τότε η απραξία είναι φυσικό επακόλουθο. Όταν δεν γνωρίζεις από που να ξεκινήσεις, τότε προφανώς δεν θα τελειώσεις ποτέ με αποτέλεσμα να εισέρχεται σε μια διαδικασία αναβλητικότητας αφού κάθε κίνηση φαντάζει μικρή και ασήμαντη μπροστά στον τεράστιο όγκο εργασίας. Θέσε προτεραιότητες, πέταξε στο κάδο των αχρήστων ότι είναι περιττό και πόνταρε στην ψηφιοποίηση των σημαντικών εγγράφων ώστε να είναι διαθέσιμα στην οθόνη του υπολογιστή σου ανά πάσα στιγμή.

Βάλε σε μιαν τάξη τις σκέψεις σου
Ομοίως με τις στοίβες εγγράφων, στοίβες σκέψεων ενδεχομένως να κατακλύζουν το μυαλό σου με αποτέλεσμα η προσπάθεια εντοπισμού της άκρης του νήματος, να φαντάζει αδύνατη. Με σύμμαχο ένα μολύβι και μια κόλλα χαρτί, κατάγραψε τις ανησυχίες σου, διαχώρισε ποιες είναι σημαντικές και από εκεί και πέρα φτιάξε σχέδιο δράσης ώστε να τις αντιμετωπίσεις. Επιπρόσθετα, εκμεταλλεύσου το μομέντουμ από την υπερπήδηση του ενός εμποδίου μετά το άλλο ώστε να προεκτείνεις την παραγωγικότητά σου και σε άλλες πτυχές της ζωής σου.