Τα συστατικά για μια παραγωγική εβδομάδα εντοπίζονται πριν την έναρξή της και η Κυριακή είναι η ιδανική ημέρα για κάτι τέτοιο. Κρατώντας τα μαθήματα της προηγούμενης εβδομάδας, είσαι πιο έτοιμος και πιο σοφός ώστε να αντεπεξέλθεις στη συνέχεια.

Τέσσερις απλοί τρόποι ώστε να προετοιμάσεις το έδαφος είναι οι εξής:

Κάνε χώρο για μελέτη

Το διαδίκτυο αποτελεί μιαν ατελείωτη πηγή για πρόσβαση σε πληροφορίες. Μπορείς να βρεις από ιστορίες ατόμων οι οποίες μπορούν να σε εμπνεύσουν μέχρι τις βάσεις για να ξεκινήσεις να υλοποιείς το όνειρό σου. Απόλαυσε ένα βιβλίο με μια κούπα καφέ σε χώρο τον οποίον σε εμπνέει. Χρησιμοποίησε με άλλα λόγια το χρόνο και τα μέσα σου με παραγωγικό τρόπο. Έτσι θα ανοίξεις την όρεξή σου για τις ημέρες που έρχονται ώστε να αξιοποιηθούν παραγωγικά.

Εξάσκησε τα όσα μαθαίνεις

Η ανεμελιά της Κυριακής επιτρέπει πειραματισμούς και βέλτιστη αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου. Υπάρχει αρκετός ώστε και να εξασκήσεις το προηγούμενο βήμα αλλά και να βάλεις τα εφόδιά σου στο πεδίο της μάχης. Ακόμα και η πρόσβαση στην πιο πολύτιμη πληροφορία, είναι άχρηστη αν δεν αξιοποιηθεί. Βάλε λοιπόν επί τάπητος τη στρατηγική σου και σχεδίασε πως θα εξελιχθεί η ερχόμενη εβδομάδα.

Κάνε αυτοκριτική

Προκειμένου να αξιοποιήσεις το μέλλον, θα πρέπει να αποφύγεις τα λάθη του παρελθόντος. Και ποιος είναι καλύτερος τρόπος να μεγαλουργήσεις σε μιαν εβδομάδα, έχοντας γίνει σοφότερος κατά εφτά ημέρες. Φέρε στο μυαλό σου στιγμές οι οποίες θα μπορούσαν να τύχουν καλύτερης διαχείρισης και σκέψου το εναλλακτικό πλάνο. Επίσης θυμήσου τις στιγμές κατά τις οποίες έφτασες ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο και νιώσε ελεύθερα να το πανηγυρίσεις.

Προγραμμάτισε τα γεύματά σου

Δεν είναι ανάγκη να είσαι bodybuilder ή ασκούμενος ώστε να έχεις στο μυαλό τη διατροφή. Το σώμα απαιτεί το κατάλληλο καύσιμο για να λειτουργήσει επομένως τα σχέδιά σου θα πρέπει να είναι υλοποιήσιμα. Ετοίμασε τη λίστα για τις αγορές από το σούπερμαρκετ και προετοίμασε το έδαφος για συναντήσεις με φίλους για δείπνο. Δώσε έμφαση στο πρωινό το οποίο είναι το σημαντικότερο της ημέρας, μειώνοντας έτσι το decision fatigue.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα! Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.