Ένα από τα στοιχεία τα οποία μπορούν να σε ωθήσουν προς την κορυφή είναι η πειθαρχία. Ιδιαίτερα όταν αυτή εκφράζεται χωρίς προσπάθεια μετά από χρόνια εξάσκησης, μπορεί να εξελιχθεί ακόμη και σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Σημάδια που φανερώνουν ότι έχεις τον έλεγχο της κατάστασης είναι τα εξής:

Χαλιναγωγείς τα συναισθήματά σου

Ακόμη και από μηδενική βάση, τα όσα αισθάνεσαι μπορούν να δημιουργήσουν μια σειρά από αλυσιδωτές αντιδράσεις. Η παρερμηνεία ενός σημαδιού ή μιας αντίδρασης ενδεχομένως να γιγαντώσει ένα μικρό πρόβλημα. Από την άλλη πλευρά, σημάδια όπως η ανησυχία και ο φόβος ίσως είναι η προσπάθεια του σώματός σου να σε προστατέψει από το απρόβλεπτο. Όταν η παρατήρηση και ο έλεγχός τους εκφράζεται χωρίς προσπάθεια, τότε είσαι ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωσή σου.

Γνωρίζεις πότε να ζητήσεις βοήθεια

Σαφέστατα και φαντάζει πιο γοητευτικό και πιο ενθουσιώδες να διανύσεις μια απόσταση από την αρχή μέχρι το τέλος, στηριζόμενος αποκλειστικά στις δικές σου δυνάμεις. Ωστόσο εκεί και όπου μπορείς να διευκολύνεις το έργο σου, δεν είναι ντροπή να ζητήσεις βοήθεια. Αντιθέτως η επιμονή στον ίδιο τρόπο ο οποίος αποδεδειγμένα δεν φέρνει καρπούς, δεν είναι ορθολογική τακτική. Ακόμη λοιπόν και αν έχεις την πειθαρχία να προγραμματιστείς και να δώσεις λύσεις σε απρόβλεπτα σενάρια, θα υπάρξει η στιγμή που μια πληροφορία η μια χείρα βοηθείας θα κάνει τη διαφορά.

Δεν παρασύρεσαι από το πλήθος

Η πιο ασφαλής τακτική είναι να επαναλάβεις όλα όσα έκαναν κάποιοι πριν από εσένα. Στην περίπτωση που έχουν επιτύχει τότε αυτό είναι λογικό και έξυπνο. Ωστόσο αν προσπαθήσεις να εφαρμόσεις μια τακτική η οποία έχει αποτύχει, τότε απλά είσαι μέρος του συνόλου. Διαμορφώνοντας τη δική σου ρουτίνα και εφαρμόζοντας την τακτική της ευελιξίας, αυξάνεις την πιθανότητα επιτυχίας.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.