Συχνά το μεγαλύτερο εμπόδιο που έχεις να υπερπηδήσεις είναι το ίδιό σου το μυαλό. Όταν έρχεσαι απέναντι από τον εσωτερικό κριτή, τότε η διάθεσή σου και η αυτοπεποίθησή σου δύναται να κυμανθεί.

Προκειμένου λοιπόν να τον διαχειριστείς με ευελιξία θυμήσου τα εξής:

Αναγνώρισέ τον

Κανένα πρόβλημα δεν μπορεί να επιλυθεί αν πρώτα δεν εντοπιστεί. Επομένως κάθε φορά που μια αρνητική σκέψη αχνοφαίνεται στον ορίζοντα, φρόντισε να την… αρπάξεις προκειμένου να την επεξεργαστείς. Ο μέσος άνθρωπος πραγματοποιεί δεκάδες χιλιάδες σκέψεις την ημέρα και συχνά δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος αρνητικότητας. Κάτι μικρό όπως ένας συνάδελφος που υψώνει τη φωνή ή μη ανταπόδοση μιας καλημέρας μπορούν να αποτελέσουν το φυτίλι για κάτι πολύ μεγαλύτερο. Φρόντισε να μην προσωποποιείς τις συμπεριφορές των γύρω σου και ενδεχομένως μείωσε τις προσδοκίες ως προς το τι μπορεί να εισπράξεις.

Αμφισβήτησέ τον

Αφού εντοπίσεις τον εσωτερικό κριτή, τότε ήρθε η στιγμή να τον αφοπλίσεις. Και κάτι τέτοιο δεν είναι δύσκολο αν προσθέσει ρεαλισμό και έρθεις κοντά στην πραγματικότητα. Κάθε φορά που προκύπτει λοιπόν μια ανησυχία, ανέλυσέ την σε μια κόλλα χαρτί. Ακόμη κι αν αμφιβάλλεις για τις δυνάμεις σου, επέλεξε να μην δεχθείς αβίαστα την άποψη αυτή. Άλλωστε κάθε πτυχή της ζωής δεν είναι μόνο άσπρο ή μαύρο και δεν είναι μόνο επιτυχία ή αποτυχία. Υπάρχει το πάθημα το οποίο γίνεται μάθημα και το οποίο οφείλεις να φροντίσεις μελλοντικά να μην επαναλάβεις.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.