Αναπόφευκτα το επάγγελμά σου ή καλύτερα ο χώρος εργασίας σου, είναι μια παράμετρος η οποία επηρεάζει τη συναισθηματική σου κατάσταση λόγω του χρόνου που αφιερώνεις σε αυτόν.

Η προσπάθεια να εξασφαλίσεις χρήματα τα οποία θα σου επιτρέψουν να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου ή απλούστερα να ζήσεις πιο άνετα, ποικίλει ως προς την κατανομή δυνάμεων και ανάλογα με την πίεση με την οποίαν επιφορτίζεται, δημιουργείται άγχος.

Μια τέτοια κατάσταση όταν γιγαντωθεί εγκυμονεί ακόμα και σοβαρούς κινδύνους επομένως η διαχείριση του εργασιακού άγχος κρίνεται σημαντικότητα και μπορεί να αντιμετωπιστεί με τις πιο κάτω στρατηγικές:

Θυμήσου όλα για τα όποια είσαι ευγνώμων
Ο χώρος εργασίας σου δεν είναι παρά μια από τις πολλές μικροκοινωνίες στις οποίες καλείσαι να δράσεις σε καθημερινή βάση και όσο πολύ χρόνο κι αν περνάς εκεί, δεν σε καθορίζει σαν άνθρωπο. Ούτε βέβαια μπορείς να γενικεύσεις ότι ένα όχι και τόσο καλό επάγγελμα σε κάνει λιγότερο ή περισσότερο καλό χαρακτήρα και ότι ανάλογα μπορείς ή δεν μπορείς να προσφέρεις στα αγαπημένα σου πρόσωπα. Επομένως η εξάσκηση της ευγνωμοσύνης για τα μικρά και τα μεγάλα τα οποία δεν έχει ο καθένας, αλλά σε εσένα αφθονούν, είναι μια οδός η οποία μπορεί να σε βοηθήσει να αποτινάξεις το εργασιακό άγχος.

Πάρε την άδεια την οποίαν δικαιούσαι
Σε ορισμένα επαγγέλματα, η πρόθεση να απουσιάσεις κάποιες ημέρες προκειμένου να γεμίσεις μπαταρίες και να επανέλθεις δριμύτερος, δαιμονοποιείται ή γίνεται ένας ακόμη λόγο για επιπρόσθετη πίεση. Σαφέστατα υπάρχουν οι προθεσμίες οι οποίες πρέπει να τηρηθούν, σαφέστατα υπάρχουν οι ημέρες εκείνες οι οποίες οι υποχρεώσεις είναι περισσότερες από άλλες, ωστόσο το δικαίωμά σου να κάνεις ένα διάλειμμα δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Επομένως το εργασιακό άγχος αντιμετωπίζεται τόσο στον ίδιο τον χώρο στον οποίο δημιουργείται, αλλά και μακριά από αυτόν όταν μια πιο νηφάλια κατάσταση σου επιτρέπει να σταθμίσεις δεδομένα με ηρεμία.

Διαχώρισε την ευγένεια από την θυματοποίηση
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή η οποία χωρίζει το να είσαι ευγενικός και πρόθυμος να βοηθήσεις το συνάδελφό σου από το να φορτωθείς στην πλάτη σου επιπλέον καθήκοντα χωρίς να είσαι υποχρεωμένος. Ιδανικά επιθυμείς να λαμβάνεις το μέγιστο δυνατό εισόδημα κάνοντας την ελάχιστη δυνατή εργασία ωστόσο μια τέτοια κατάσταση δεν είναι υγιής και δεν θα πρέπει να είναι αυτοσκοπός καθώς θα ταυτίσεις κάθε πρωινό ξύπνημα με υποχρέωση. Περιορίσου στις αρμοδιότητες οι οποίες σου έχουν ανατεθεί από τον προϊστάμενό σου και για τις οποίες καλείσαι να λογοδοτείς και όταν περισσέψει χρόνος, τότε μπορείς να απλώσεις χείρα βοηθείας.