Πέραν από τα όποια εμπόδια παρουσιάζονται στα διάφορα περιβάλλοντα που δραστηριοποιήσε, φρόντισε να αποτρέψεις το σαμποτάζ του ίδιου σου του εαυτού. Συχνά το μυαλό αλλά και το σώμα φράζουν το δρόμο προς την πρόοδο και την επιτυχία.

Συνήθειες οι οποίες θα σε βοηθήσουν είναι οι εξής:

Κράτα ένα ημερολόγιο

Μια πολύ χρήσιμη συμβουλή ώστε να αποτρέψεις το σαμποτάζ στον εαυτό σου, είναι να καταχωρήσεις τις ενέργειές σου. Με τον τρόπο αυτό θα είσαι σε θέση να δεις τι αντίκτυπο έχουν κάποια επαναλαμβανόμενα μοτίβα. Για παράδειγμα όταν βγαίνεις με την παρέα σου για φαγητό, έχεις το μέτρο και την αυτοσυγκράτηση ώστε να μην φας ή να μην πιείς περισσότερο απ’ όσο το σώμα σου χρειάζεται. Επίσης, ποιες στιγμές είσαι πιο ευάλωτος σε αρνητικές σκέψεις; Όταν βρίσκεσαι ανάμεσα σε πλήθος ή στην ηρεμία του προσωπικού σου χώρου;

Αναζήτησε χείρα βοηθείας

Ένας εξωτερικός παρατηρητής μπορεί να επισημαίνει με μεγαλύτερη ευκολία κάποιες συμπεριφορές ή ενέργειες. Επομένως μη διστάσεις να ζητήσεις από τη σύντροφο, το φίλο και γενικότερα τους κοντινούς σου ανθρώπους να σε ελέγχουν διακριτικά. Μοιράσου μαζί τους τον τομέα εκείνο στον οποίον θεωρείς ότι κάνεις υπερβολές σαμποτάροντας τον ίδιό σου τον εαυτό. Έτσι ώστε όταν εσύ ο ίδιος είτε δεν αντιλαμβάνεσαι, είτε ενδίδεις στον πειρασμό, θα έχεις κάποιον να ηχήσει το καμπανάκι.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.