Ο Nelson Mandela είχε αναφέρει ότι «ποτέ δεν χάνω μιας και είτε κερδίζω είτε μαθαίνω». Από τη μια πλευρά κάθε απόφαση συνοδεύεται στη χειρότερη περίπτωση από ένα μάθημα. Ωστόσο πιο αποτελεσματικό και χρήσιμο είναι να επιλέγεις μονοπάτια χωρίς να μετανιώσεις μελλοντικά.

Προς αυτήν την κατεύθυνση ενήργησε ως εξής:

Λειτούργησε προνοητικά

Όταν υπάρχει πολυτέλεια χρόνου, τότε τόλμησε να προγραμματιστείς και να λάβεις μια απόφαση με άνεση. Αυτό μπορεί να αφορά κάτι απλό όπως το ποια ρούχα θα φορέσεις αύριο το πρωί. Ή μπορεί να αφορά το κατά πόσο θα κάνεις τρίμηνη ή εξάμηνη συνδρομή στο γυμναστήριο εξοικονομώντας χρήματα. Συχνά μια κακή απόφαση οφείλεται στην πίεση χρόνου και την έλλειψη ευελιξία. Επομένως εκεί όπου υπάρχει και χώρος και χρόνος για σκέψη, φρόντισε να τον αξιοποιήσεις. Με τον τρόπο αυτό θα επιτύχεις, κατά κάποιον τρόπο, και την εξάσκηση στη λήψη αποφάσεων.

Κάνε κατανομή δύναμης

Απόφαση από απόφαση διαφέρει. Προφανώς η επιλογή μιας επαγγελματικής στέγης έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από το τι θα φας για μεσημεριανό. Επομένως φρόντισε να κατανείμεις το χρόνο και την ενέργειά σου βάση της σημαντικότητας της απόφασης που έχεις να λάβεις. Δεν είναι κακό, ούτε ηττοπάθεια να διοχετεύεις μεγαλύτερη συγκέντρωση στην απόφαση εκεί που θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στο μέλλον. Άλλωστε μπορείς να μετρήσεις πόσο ιδιαίτερη είναι μια απόφαση σκεπτόμενος πως θα είναι η η ζωή σου σε μια εβδομάδα, σε ένα μήνα ή σε ένα χρόνο βάση αυτής.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.