Σύμφωνα με τον Βραζιλιάνο συγγραφέα, Paulo Coelho, «όταν ενθουσιάζεσαι με αυτό που κάνεις, νιώθεις τη θετική ενέργεια». Κάνοντας αυτό που αγαπάς, δεν προβληματίζει για τη ροή ενέργειας στον εγκέφαλό σου.

Ωστόσο εκεί που το κίνητρο δεν είναι μεγάλο ή όταν η κούραση σε καταβάλει, εφάρμοσε τις πιο κάτω τακτικές:

Επέλεξε σταθερή ταχύτητα

Όταν η προθεσμία για υποβολής μιας εργασίας στο πανεπιστήμιο ή αποτελεσμάτων στη δουλειά πλησιάζει, δυσκολεύεσαι να σκεφτείς καθαρά. Σύμφωνα με τον Mathew MacKinnon το περιβόητο Multitasking είναι μύθος. Συγκεκριμένα, ο άνθρωπος αποδεδειγμένα είναι αποδοτικότερος όταν εστιάζει σε ένα και μόνο καθήκον. Αντιθέτως όταν μπαίνει στη διαδικασία να μοιράσει δυνάμεις και προσοχή σε διάφορους τομείς, βραχυκυκλώνεται. Κάθε επιλυμένο πρόβλημα αποτελεί σωστό τρόπο διαχείρισης όσον αφορά τη ροή ενέργειας στον εγκέφαλό σου.

Εκπόνησε βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο πλάνο

Ακόμα και μικρές αποφάσεις όπως το τι θα φας για πρωινό και τι ρούχα θα φορέσεις στη δουλειά, σε αποστραγγίζουν από πλευράς ενέργειας κυριολεκτικά με το «καλημέρα». Αντιθέτως ένα άτομο το οποίο χαράζει πορεία βήμα προς βήμα, ξέρει πως να κατανέμει την ενέργειά του. Γνωρίζει πολύ καλά ποιο είναι το δύσκολο καθήκον στο οποίο θα πρέπει να φορτσάρει και που μπορεί να χαλαρώσει για να γεμίσει μπαταρίες. Από την άλλη πλευρά η πνευματική κόπωση δεν σου στοιχίζει μόνο στο σήμερα, αλλά μεταφέρεται στο κρεβάτι επηρεάζοντας την ποιότητα του ύπνου και την παραπέρα πορεία σου.

Κτίσε πάνω σε κάθε επιτυχία

Το καύσιμό σου δεν είναι μόνο η τροφή που κινεί το σώμα, αλλά και η ψυχολογική ανάταση μετά από κάθε επιτυχία. Μην επαναπαυτείς στη δόξα σου και δεν χρησιμοποιήσεις το μομέντουμ που μόλις έχεις κτίσει. Διότι θα είναι θέμα χρόνου αυτό να σου γυρίσει μπούμερανγκ. Η προσπάθεια για να περάσεις τις γραπτές εξετάσεις ή να πάρεις την προαγωγή είναι δαπανηρή. Ωστόσο το να μην διατηρήσεις την πείνα για περισσότερες νίκες έστω και σε μικρότερους στόχους, θα σε ρίξει στο καναβάτσο.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα! Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.