Όταν προσπαθείς να είσαι τυπικός σε ένα ραντεβού προκειμένου να μην μείνεις εκτεθειμένος, τότε προφανώς δεν νιώθεις ωραία αν ο φίλος ή η σύντροφό σου δεν ενεργούν με τον ίδιο τρόπο. Το να διαχειριστείς ένα άτομο το οποίο αργεί δεν είναι εύκολο αλλά ούτε και αδύνατο.
Ξεκινώντας από την κατανόηση του τι ακριβώς συμβαίνει, θα ευκολύνεις τη διαδικασία με τα τρία πιο κάτω βήματα:
Ξεκίνα από τον εαυτό σου
Αν η τυπικότητα είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς σου, τότε δεν είναι ακριβώς… δίκαιο να το ζητάς από άλλους. Είτε από τον κολλητό σου, είτε από την σύντροφό σου, η απαίτηση να ακολουθούν το παράδειγμά σου είναι ακόμη και εγωιστικό. Κάθε άνθρωπος έχει το δικό του ρυθμό και με αυτόν βολεύεται και νιώθει άνετα. Το κατά πόσο αυτό επηρεάζει την επαγγελματική του καριέρα ή τη θέση του στην κοινωνία, είναι δικό του πρόβλημα. Αυτό που μπορείς να αναδείξεις, είναι οι συνέπειες που απορρέουν από την καθυστέρηση να παρευρεθεί σε μιαν προκαθορισμένη συνάντηση. Εξήγησε δηλαδή ότι είσαι τυπικός από σεβασμό προς το πρόσωπό του και αυτό αναμένεις να δεις και από τον ίδιο.
Αναγνώρισε την πηγή της καθυστέρησης
Αρκετοί άνθρωποι οι οποίοι καθυστερούν να παρευρεθούν σε μιαν υποχρέωση, το κάνουν διότι προσπαθούν να ανταποκριθούν σε μιαν άλλη. Ένα τέτοιο άτομο δεν αντιλαμβάνεται ότι αν προστρέξει στη βοήθεια ενός γείτονα παραμονές ενός ραντεβού, αφήνει εκτεθειμένο κάποιον άλλον. Επομένως στο δικό τους μυαλό κάνουν την καλή πράξη της ημέρας, ωστόσο επιβαρύνουν κάποιον φίλο ή ακόμα και τη σύντροφο. Το φαινόμενο αυτό δεν αποτελεί παρηγοριά όταν κάθεσαι για τριάντα και πλέον λεπτά μόνος σε ένα τραπεζάκι προκειμένου να κρατήσεις τις θέσεις. Αλλά από την άλλη σου δίνει να καταλάβεις ότι δεν είσαι παραμελημένος, ούτε η καθυστέρηση γίνεται σκόπιμα.
Προχώρα στο σχέδιο βήτα
Έχοντας πλέον αναγνωρίσει σημαντικές παραμέτρους από τα δύο προηγούμενα σημεία, έρχεται η ώρα της δράσης. Ουσιαστικά οι επιλογές είναι δύο προς το να διαχειριστείς ένα άτομο το οποίο καθυστερεί συστηματικά και έχουν κάνουν με το αν θες να περάσεις ένα μήνυμα ή αν θες να διατηρήσεις τη ψυχική σου ηρεμία και να αποδεχθείς τα δεδομένα όπως είναι. Από τη μια πλευρά μπορείς και εσύ να αργήσεις σε ένα ραντεβού αν και είναι κόντρα στη φιλοσοφία σου ώστε να γνωρίσει το άτομο το οποίο έχεις απέναντί σου, τι απορρέει από τη συμπεριφορά του. Η άλλη επιλογή είναι να έχεις μαζί ένα βιβλίο για συντροφιά μέχρι η παρέα σου να έρθει.
Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα! Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.
Kyriakos Tofi
Ο Κυριάκος Τοφή γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1985 στη Λάρνακα και το 2009 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Αθήνα στον τομέα της Πληροφορικής, φοιτώντας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Επιστρέφοντας στην Κύπρο, απέκτησε μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων, το οποίο αξιοποιεί εργαζόμενος στον κατασκευαστικό κλάδο.
Το πάθος του για το διάβασμα και τη συγγραφή τον οδήγησε στην δημιουργία του δικού του blog όπου αρθρογραφεί για θέματα αυτοβελτίωσης αλλά και γενικότερα για τον τρόπο ζωής του άνδρα στον 21 αιώνα.
Ο αθλητισμός κατέχει εξίσου σημαντική θέση στη ζωή του, αφού πιστεύει στην αρχαία ρήση, «νους υγιής εν σώματι υγιεί».