Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας αλλά και οι επιπτώσεις της πανδημίας του νέου κορωνοϊού σε καλούν να διαχειριστείς με αποτελεσματικότητα το άγχος. Κάτι τέτοιο ενδεχομένως να μην είναι εύκολο θεωρητικά, ωστόσο είναι απολύτως διαχειρίσημο. Πως να διαχειριστείς αποτελεσματικά το άγχος

Προς αυτήν την κατεύθυνση θυμήσου τα εξής:

Παραπονέσου λιγότερο

Αν ψάχνεις την πηγή του άγχους έξω από τον εαυτό σου, τότε ίσως ψάχνεις μάταια. Κι αυτό διότι τα παιχνίδια του μυαλού δεν ενθαρρύνουν την αντιμετώπιση με αποτελεσματικότητα το άγχος.

Όταν παραπονιέσαι τότε μεταθέτεις την ευθύνη μακριά από εσένα. Ωστόσο ένα άτομο ή ένας παράγοντας δεν μπορούν να είναι πάντοτε άλλοθι.

Σύμφωνα με το Psychology Today, σαφώς πιο ορθολογική τακτική είναι να επενδύσεις χρόνο στην επίλυση ενός προβλήματος παρά στο παράπονο.

Πίστεψε ότι ελέγχεις το μυαλό σου

Αν έχεις εμπειρία από διαλογισμό τότε θα έχεις γνωρίζει τι θα πει mind monkey ή μυαλό μαϊμού. Ο όρος αυτός αναφέρεται στο γεγονός ότι το μυαλό συχνά περιπλανιέται ωστόσο αν συγκεντρωθείς μπορείς να το επαναφέρεις σε τάξη.

Ένα άτομο το οποίο δυσκολεύεται να διαχειριστεί το άγχος, δυσκολεύεται να διαχειριστεί και τις σκέψεις του. Επιχειρώντας να μείνεις αγκυροβολημένος στο παρόν, θα μπορέσεις να σημειώσεις σημαντική πρόοδο.

Πως να διαχειριστείς αποτελεσματικά το άγχος

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.