Από μικρή ηλικία, θαυμάζεις τον τρόπο με τον οποίον ξεχωρίζει το λιοντάρι ανάμεσα στα πρόβατα με την ηγετική του φυσιογνωμία.

Ο βασιλιάς της ζούγκλας αποτελεί σύμβολο κυριαρχίας τόσο σε ταινίες, όσο και σε κινούμενα σχέδια με πασίγνωστες παραγωγές να γοητεύουν άτομα κάθε ηλικίας.

Αν λοιπόν θέλεις να κάνεις κτήμα σου την γενναιότητα του λιονταριού, επιστράτευσε τις πιο κάτω στρατηγικές:

Ξύπνα νωρίς

Οι πλείστοι άνθρωποι σηκώνονται από το κρεβάτι και μετά από κάποιες μηχανικές κινήσεις, κατευθύνονται στην εργασία τους. Προκειμένου να εγκαταλείψουν τον αυτόματο πιλότο και να κάνουν συνειδητές επιλογές, χρειάζεται να παρέλθει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα. Μετά από λίγο έρχεται η ώρα του μεσημεριανού για να ανακόψει την παραγωγικότητα και να επιφέρει λίγο αργότερα λήθαργο. Ένα λιοντάρι ανάμεσα στα πρόβατα, είθισται να ξυπνάει μεταξύ 4 και 5 το πρωί καθημερινά, χωρίς να υπολογίζει… αργίες. Πρακτικά έχουν παρέχουν στον εαυτό τους πολύ περισσότερο χρόνο από τον μέσο άνθρωπο, προκειμένου να επωφεληθούν από την κάθε ημέρα ξεχωριστά.

 

Κάνε ένα κρύο ντους

Ενώ αποφεύγεις δια ροπάλου το ντους έστω με χλιαρό νερό, ακόμα και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το λιοντάρι βουτά στο νερό χωρίς δεύτερη σκέψη. Πρακτικά το ζεστό ντους δεν προσφέρει κάτι στον άνθρωπο πλην τη χαλάρωση κατά τις βραδινές ώρες. Αντιθέτως, το κρύο, σε ξυπνά κυριολεκτικά και σε θέτει άμεσα σε εγρήγορση προκειμένου να ευθυγραμμιστείς με τους στόχους σου. Ιδιαίτερα το πρωί, το ζεστό ντους σε διατηρεί σε μιαν κατάσταση ύπνωσης, ενώ το κρύο ντους δοκιμάζει τα αντανακλαστικά σου.

 

Διάβασε έστω μιαν ώρα

Πρακτικά το λιοντάρι δεν μπορεί να πάρει ένα βιβλίο στα χέρια και να ρουφήξει τις γνώσεις οι οποίες περιέχονται σε αυτό. Ωστόσο από μικρή ηλικία μπαίνει σε μια διαδικασία διαρκούς μάθησης προκειμένου να τραφεί και να επιβιώσει. Τα πρώτα μαθήματα έρχονται από τη μητέρα και ακολούθως την αγέλη, ενώ στη συνέχεια παλεύει να δημιουργήσει τη δική του ομάδα. Αντιθέτως ο άνθρωπος μπορεί με το άπλωμα του χεριού να αποκτήσει πρόσβαση στην πληροφορία που θα του αλλάξει κυριολεκτικά τη ζωή.