Το κίνητρο ούτως ώστε να γυρίσεις σελίδα στη ζωή σου βρίσκεται μέσα σου. Αν καταφέρεις να ερεθίσεις το σύστημα επιβράβευσής σου τότε το ίδιό σου το μυαλό θα σε σπρώξει προς τα εμπρός.

Όπως και στην περίπτωση της ευτυχίας, η αλλαγή αρχίζει από τον άνθρωπο που βλέπεις στον καθρέφτη. Τρόποι για να το πετύχεις αυτό είναι οι εξής:

Κάνε κάτι διαφορετικό

Ακόμη κι αν κάνεις κάτι που αγαπάς συχνά, με μαθηματική ακρίβεια θα φτάσει η στιγμή που θα σε ελκύει και τόσο πολύ. Αυτό είναι απολύτως λογικό και επιβεβαιώνεται από την επιστήμη. Σύμφωνα με την οποία, τα επίπεδα ντοπαμίνης τα οποία απελευθερώνονται όταν κάνεις συνεχώς το ίδιο, μειώνονται με την πάροδο του χρόνου. Όταν όμως επιλέξεις να κάνεις ένα βήμα περισσότερο, ένα άλμα ψηλότερο ή κάτι το οποίο σου δημιουργεί ενθουσιασμό, τότε τα δεδομένα αλλάζουν όπως επίσης και το σύστημα επιβράβευσής σου.

Χρησιμοποίησε την οπτικοποίηση

Αθλητές παγκόσμιου βεληνεκούς όπως ο κολυμβητής Michael Phelps και ο παλαιστής Conor McGregor, έχουν μιλήσει ανοικτά για την τεχνική της οπτικοποίησης. Σύμφωνα με αυτήν, ζουν ένα αγώνα στο μυαλό τους με τα συναισθήματα που απορρέουν και απολαμβάνουν προκαταβολικά τα οφέλη μιας επιτυχίας. Το γεγονός αυτό αρκεί ώστε να σε καταστήσει πιο κινητοποιημένο. Λαμβάνοντας μια δόση του τι μπορεί να προκύψει στην πραγματικότητα, σου ανοίγει η όρεξη για περισσότερα και μεγαλύτερα. Ο Bo Bennett σου υπενθυμίζει ότι «η οπτικοποίηση είναι μια μορφή ονειροπόλησης με σκοπό και στόχο».

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.