Πόσο μακριά θεωρείς ότι βρίσκεσαι από το να αποτελέσεις την καλύτερή σου εκδοχή; Ενδεχομένως μια ξεκάθαρη απάντηση να μην υπάρχει, ωστόσο υπάρχουν τρόποι ώστε να φτάσεις σε αυτοί.

Πόνταρε λοιπόν στις πιο κάτω συνήθειες:

Εξάντλησε τα «γιατί» και τα «πως»

Συχνά η απάντηση σε ένα πρόβλημα έρχεται όταν θέσεις την κατάλληλη ερώτηση. Μπορείς βεβαίως να μείνεις σε μια καρέκλα ή σε ένα καναπέ με τα χέρια σταυρωμένα και να εύχεσαι να υπάρξει ένα σημάδι ή πρόοδος από το πουθενά. Ωστόσο η ζωή είναι τόσο μικρή που δεν προσφέρεται μια τέτοια χρονική πολυτέλεια. Αντιθέτως όταν σταθείς μπροστά στον καθρέφτη και ρωτήσεις «γιατί μου συμβαίνει αυτό» και «πως μπορώ να αλλάξω την τωρινή κατάσταση», τότε θα κινήσεις τις διαδικασίες ώστε να έρθουν καλύτερες ημέρες.

Κατάρριψε το μύθο της τελειομανίας

Δεν υπάρχει κάτι κακό στο να προσπαθείς να είσαι πάντοτε πρώτος και να κερδίζεις τις εντυπώσεις. Ωστόσο στο τέλος της ημέρας ποιο είναι το όφελος ως προς την προσωπικότητα αλλά και την τσέπη σου; Μήπως θα μπορούσες να φτάσεις στο ίδιο αποτέλεσμα εξοικονομώντας ενέργεια την οποίαν θα μπορούσες να διοχετεύσεις σε ένα χόμπι ή στα αγαπημένα σου άτομα; Εξέτασε το «γιατί» η απόδοση έχει μεγάλη σημασία στη ζωή σου. Και έπειτα αναρωτήσου το κατά πόσο το να δίνεις και να δέχεσαι αγάπη είναι καλύτερο.

Χρησιμοποίησε την αυτοκριτική την κατάλληλη στιγμή

Μια νύχτα χωρίς ποιοτικό ύπνο σε καθιστά ευάλωτο. Όπως επίσης και οι στιγμές μετά από μια λογομαχία με ένα άτομο το οποίο συμπαθάς και σέβεσαι. Αυτές οι περιπτώσεις δεν προσφέρονται ώστε να συγκρίνεις το που βρίσκεσαι με την καλύτερή σου εκδοχή. Μόνο όταν κάνεις τον απολογισμό σου και όταν καταγράφεις τους στόχους σου είναι λογικό να είσαι ακόμη και λίγο σκληρός με τον εαυτό σου. Σε άλλες περιπτώσεις, δώσε χώρο και χρόνο στο μυαλό να καθαρίζει.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.