Αρκετές κωμωδίες παραγωγής Χόλιγουντ έχουν ως κεντρικό θέμα την πρώτη γνωριμία με τους γονείς της συντρόφου του κεντρικού ήρωα. Συνήθως οι καταστάσεις αυτές συνοδεύονται από υπερβολές ωστόσο αργά ή γρήγορα θα κληθείς να αντιμετωπίσεις αυτήν την ιδιαίτερη συνάντηση.

Επειδή η πρώτη εντύπωση μετράει στις ανθρώπινες σχέσεις, έχει υπόψη τα πιο κάτω:

Χρησιμοποίησε τη σύμμαχό σου

Ποιος γνωρίζει καλύτερη την οικογένεια της συντρόφου σου; Μα φυσικά η ίδια, η οποία είναι σε θέση να σου δώσει βασικές πληροφορίες. Ως προς τι να αναμένεις και τι να αποφύγεις. Η πρώτη συνάντηση με τους γονείς της δεν πρέπει να θεωρηθεί ως μια εξέταση. Αντιθέτως είναι μια ευκαιρία για μια πρώτη γνωριμία με δύο άτομα τα οποία ενδεχομένως στο μέλλον να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη ζωή σου. Είναι απαραίτητο να γνωρίζεις βασικά στοιχεία όπως τις κόκκινες γραμμές αλλά και το κατά πόσο το χιούμορ είναι αποδεκτό. Όπως αναφέρει η Sarah Epstein, η κάθε οικογένεια έχει διαφορετικό βαθμό ανάμειξης στη ζωή και τις αποφάσεις των παιδιών της.

Μικρή σε διάρκεια αλλά ουσιαστική

Η πρώτη γνωριμία με τους γονείς της είναι ιδιαίτερη γι’ αυτό πάρε λίγο χρόνο να προετοιμάσεις το έδαφος. Δεν απαιτείται επισημότητα και δεν απαιτείται κάτι με μεγάλη διάρκεια. Αντιθέτως μπορεί να είναι μια επίσκεψη στο πατρικό της ή μια συνάντηση για καφέ σε εξωτερικό χώρο. Σημασία έχει όλα τα μέλη να νιώσουν άνετα καθώς αυτός είναι ο σκοπός προκειμένου να υπάρξει και αυθεντικότητα. Ο Kevin Darne συγκεκριμενοποιεί ότι οι πρώτες συναντήσεις αυτού του είδους θα πρέπει να διαρκούν από μια έως δύο ώρες.

Δείξε ανωτερότητα

Όση προεργασία κι αν κάνεις, προφανώς θα υπάρξουν οι άβολες στιγμές ή οι στιγμές εκείνες κατά τις οποίες θα κληθείς να απαντήσεις σε μια ερώτηση η οποία σε φέρνει σε κάπως δύσκολη θέση. Δεν αποκλείεται μάλιστα να αντιμετωπίσεις και συμπεριφορές στα όρια της επιθετικότητας, αμφισβητώντας ίσως το κύρος, το επάγγελμα ή τις σπουδές σου. Σε τέτοια περίπτωση σύμφωνα με την Tara Vossenkemper, το χιούμορ είναι ένας καλός σύμμαχος. Μια απάντηση του τύπου «νιώθω να με φέρνετε σε δύσκολη θέση και ελπίζω αυτό να μην είναι ο κανόνας» συνοδευμένη με χαμόγελο αφοπλίζει το άτομο που έχεις απέναντί σου.