«Το γοργόν και χάριν έχει» επομένως ο συνδυασμός ταχύτητας και αποτελεσματικότητας είναι το μαγικό συστατικό ώστε να έχεις πρόοδο σε επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο. Βρίσκοντας τη φόρμουλα ώστε να επιταχύνεις τον τρόπο σκέψης σου, βρίσκεις και τον τρόπο ώστε να θέτεις εις πέρας τις αποστολές σου με λιγότερο κόπο και ιδρώτα.

Τρία βήματα τα οποία θα σε φέρουν πιο κοντά στον στόχο αυτό είναι:

Εξασκήσου με αποφάσεις μειωμένου ρίσκου

Κάθε στόχος απαιτεί προπόνηση και δοκιμές μέχρι να βρεις τη μαγική συνταγή. Η προσπάθεια προκειμένου να βάλεις περισσότερη ταχύτητα στον τρόπο σκέψης σου δεν αποτελεί εξαίρεση. Πριν λοιπόν μπεις στη διαδικασία να πάρεις αποφάσεις οι οποίες ίσως αλλάξουν τον τρόπο ζωής σου, ξεκίνα από τα μικρά. Παρατήρησε για παράδειγμα πόση ώρα σου παίρνει να επιλέξεις φαγητό σε ένα εστιατόριο. Ή πόσο σταθερός είσαι στο δρομολόγιο το οποίο χαράζεις προκειμένου να πας από το σημείο Α στο σημείο Β. Η αυτοματοποίηση των διαδικασιών αυτών ή ακόμη καλύτερα η εύρεση των στοιχείων εκείνων τα οποία φέρνουν μεγαλύτερη αποδοτικότητα σε θέμα χρόνου, είναι του ζητούμενο.

Μείωσε το multitasking

Προφανώς όταν έχεις να πάρεις μια απόφαση και δεν είσαι επικεντρωμένος σε αυτήν, κάνεις το έργο δυσκολότερο. Σε ένα χώρο εργασίας ενδεχομένως να χρειαστεί να παίξεις σε πολλά ταμπλό ωστόσο το λεγόμενο multitasking δεν είναι ο αποδοτικότερος τρόπος δουλειάς. Αντιθέτως όταν έχεις πολλά μέτωπα ανοικτά, δεν είναι εύκολο να κάνεις την κατάλληλη κατανομή ενέργειας αλλά και προσοχής. Επομένως επιλέγοντας να επικεντρωθείς σε έναν τομέα κάθε φορά, έχεις περισσότερες πιθανότητες να επιταχύνεις τον τρόπο σκέψης.

Μην παραμελείς τον ύπνο

Οι προϋποθέσεις με τις οποίες προσεγγίζεις κάθε ημέρα είναι αυτές οι οποίες κάνουν το έργο σου δυσκολότερο ή ευκολότερο. Μια νύχτα με καλό και ποιοτικό ύπνο σαφώς και παρέχει την ηρεμία και την ψυχραιμία ώστε να λάβεις αποφάσεις σωστά και γρήγορα. Αντιθέτως μια νύχτα με δυσκολία στον ύπνο βάζει εμπόδια και καθιστά το έργο σου σαφώς δυσκολότερο και στρωμένο με αγκάθια. Γι’ αυτό δώσε έμφαση στη διαδικασία του ύπνου αποφεύγοντας ενέργειες όπως η κατανάλωση αλκοόλ που την επηρεάζουν. Σε συνδυασμό με διαλογισμό, το μυαλό θα είναι πιο ήρεμο αλλά και πιο έτοιμο να αντεπεξέλθει σε οποιοδήποτε εμπόδιο ή αποστολή παρουσιαστεί.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα! Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.