Δεν είναι απαραίτητο να ξοδέψεις χρόνο και χρήμα ώστε να φερθείς στο κόσμο με απλότητα και να τον καταστήσεις καλύτερο. Ένα μικρό λιθαράκι μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης ώστε να κτιστεί κάτι δυνατό και σταθερό.

Από τη δική σου πλευρά, θυμήσου:

Γίνε καλός ακροατής

Δεν είσαι ο μόνος ο οποίος θέλει να διακριθεί σε μια συζήτηση. Πόσο μάλλον όταν προσπαθείς να κερδίσεις τις εντυπώσεις ευρισκόμενος σε μια νέα παρέα. Ωστόσο σημαντικό είναι να υπάρχει η απαραίτητη ισορροπία ανάμεσα στην ενεργή συμμετοχή και την ακρόαση. Καθώς ένα άτομο δεν θα σε εκτιμήσει μόνο για τα όσα λες, αλλά και για την υπομονή που έχεις να τον ακούσεις. Παραμέρισε την τάση να ψάξεις για την επόμενη ερώτηση ή τον τρόπο συνέχισης του διαλόγου όταν ο συνομιλητής σου μιλάει. Σύμφωνα με το Harvard Business Review «καλός ακροατής είναι αυτός ο οποίος περιοδικά υποβάλει ερωτήσεις οι οποίες προάγουν την περαιτέρω ανάλυση ενός θέματος».

Μοίρασε κομπλιμέντα

Ένα σχόλιο το οποίο εμπεριέχει ειλικρίνεια, μπορεί να καλυτερεύσει τη ζωή και τη διάθεση του συνομιλητή σου. Δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζεις κάποιον ώστε να εκφράσεις το θαυμασμό σου. Ίσα-ίσα που μια ειλικρινής προσέγγιση θα σπάσει τον πάγο πριν καν το αντιληφθείς. Με το να φέρεσαι στον κόσμο με απλότητα, κάνεις τη γενναιοδωρία μεταδοτική σύμφωνα με το δίκτυο CBS News. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι οφείλεις απαραίτητα να περιμένεις να πάρεις προτού να δώσεις κάτι το οποίο πρακτικά δεν σου στοιχίζει.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.