Θέλοντας να κερδίσεις τις εντυπώσεις, προβαίνεις συχνά σε υπερβολές ακόμα και στα πλαίσια μιας συζήτησης. Θετική εικόνα δεν χτίζει αυτός που λέει πολλά, αλλά αυτός που δείχνει σεβασμό και ακούει το συνομιλητή του.

Τρεις τρόποι προκειμένου να κερδίσεις στα σημεία χωρίς να λες πολλά είναι οι εξής:

Πάρε σημειωματάριο αντί τηλέφωνο

Ο Dale Carnegie αναφέρει ότι «αν θέλεις να είσαι ενδιαφέρων, δείξε ενδιαφέρον». Το μεγαλύτερο δώρο το οποίο μπορείς να κάνεις σε ένα συνομιλητή, είναι να τον ακούσεις. Εύκολα μπορείς να παρατηρήσεις ότι γύρω από ένα τραπέζι κάθονται συνήθως άτομα τα οποία παλεύουν να εισακουστούν. Παρόλ’ αυτά τη διαφορά δεν την κάνει αυτός που μιλάει πολύ, αλλά αυτός που έχει μια ισορροπία και ένα ζευγάρι αυτιά. Η ενασχόληση με το κινητό σου μπορεί να περιμένει κάποιαν άλλη στιγμή. Αντιθέτως ιδιαίτερα σε μια συνάντηση με νέα γνωριμία, μπορείς ακόμη και να κρατήσεις σημειώσεις ως προς τα λεγόμενά της.

Συγκράτησε ονόματα

Δεν υπάρχει πιο γλυκιά λέξη στ’ αυτιά του οποιουδήποτε, από το όνομά του. Το να συγκρατήσεις ένα όνομα είναι από μόνο του ικανό για να κερδίσεις τις εντυπώσεις. Αυτό δείχνει ενδιαφέρον και σοβαρότητα απέναντι στον συνομιλητή σου. Είναι σαφώς διαφορετικό να τον προσφωνήσεις με ένα «φίλε» το οποίο θα ακούσει πολλές φορές και άλλο να ακούσει τη γλυκιά αυτή λέξη. Προκειμένου να συγκρατήσεις ένα όνομα, είτε επανέλαβέ το κατά τη διάρκεια της χειραψίας, είτε ξέκλεψε μερικά δευτερόλεπτα για να το σημειώσεις. Πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω, μπορείς να θυμάσαι ονόματα των παιδιών ή του κατοικιδίου του ατόμου που έχεις απέναντί σου.

Κάνε μια δυνατή έξοδο

Η πρώτη αλλά και η τελευταία εντύπωση μετράνε. Αποδεδειγμένα ένα άτομο μπορεί να καταρτίσει μιαν πρώτη εικόνα για τον απέναντί του μέσα σε μόλις μερικά δευτερόλεπτα. Από εκεί και πέρα τα όσα λέγονται είτε αφαιρούν, είτε προσθέτουν στην αρχική εντύπωση. Μετά από μια παραγωγική συζήτηση, φρόντισε να αποχαιρετήσεις με έναν αξιομνημόνευτο τρόπο. Αυτός μπορεί να είναι ένα διακριτικό άγγιγμα, μια θερμή χειραψία ή μια έξυπνυ φιλοφρόνηση όπως «απόλαυσα τη συζήτησή μας και θα ήθελα να την ξανακάνουμε».

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα! Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.