Λίγα δευτερόλεπτα αρκούν ώστε ο συνομιλητής σου να αποκτήσει μια πρώτη εικόνα για εσένα. Μάλιστα τα πρώτα συμπεράσματα δεν αφορούν το τι λες αλλά το τι αντικατοπτρίζεις οπότε είναι σημαντικό να έχεις αυτοπεποίθηση που διαρκεί.

Προκειμένου να φτάσεις σε αυτήν, θυμήσου:

Βελτίωσε τα δυνατά σου σημεία

Κάθε άνθρωπος έχει την αχίλλειό του φτέρνα και η αναγνώρισή της είναι σημαντική. Από εκεί και πέρα όμως εξίσου σημαντικό είναι να εντοπίσεις το που είσαι δυνατός. Με άλλα λόγια, καλύτερα να δουλέψεις στη βελτίωση των προτερημάτων σου, παρά να ανησυχείς για τα μειονεκτήματά σου. Δεν μπορείς να είσαι το ίδιο καλός σε όλους τους τομείς της ζωής. Και δεν πρέπει να παραπλανείσαι από τους τομείς εκείνους που οι άλλοι προβάλουν ακριβώς διότι υπερτερούν. Άλλωστε ζεις με γνώμονα εσένα και όχι το συμφέρον ή το ταλέντο του διπλανού σου.

Επανέλαβε θετικές επιβεβαιώσεις

Ίσως να μην υπάρχει ένα μαγικό ραβδί το οποίο να κάνει πραγματικότητα κάθε σου ευχή. Και ίσως να μην είναι δυνατόν κάθε επιθυμία ή κάθε προσευχή σου να υλοποιηθεί. Ωστόσο τηρώντας στάση θετικότητας, θα βάλεις τις βάσεις ώστε να κάνεις την ανατροπή και την αντεπίθεση. Διαφορετικά προσεγγίζεις μια πρόκληση αν σκεφτείς ότι «θα τα καταφέρω» και διαφορετικά αν σκεφτείς ότι «είναι δύσκολο να ξεπεράσω το εμπόδιο». Μην χάνεις ευκαιρία να ανυψώσεις το ηθικό σου χωρίς τη βοήθεια τρίτων. Αλλά μέσω εσωτερικού διαλόγου.

Φρόντισε την υγεία και την εξωτερική σου εμφάνιση

Η αυτοπεποίθηση που διαρκεί είναι κάτι το οποίο κτίζεται αλλά απαιτεί και συντήρηση. Άλλωστε δύσκολο δεν είναι να ανεβείς στην κορυφή, αλλά να παραμείνεις εκεί. Μην παραμελάς την υγεία σου προκειμένου να ανταποκριθείς σε μια κοινωνική υποχρέωση ή μια προθεσμία στη δουλειά. Γυμνάσου και φρόντισε να αποκαταστήσεις το κορμί σου ώστε να είναι έτοιμο για την επόμενη πρόκληση.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.