Η υπερβολική χρήση της τεχνολογίας την καθιστά από σύμμαχο, αντίπαλο. Προφανώς θέλεις να εκμηδενίσεις τις αποστάσεις με άτομα που βρίσκονται μακριά ωστόσο κινδυνεύεις να αναπτύξεις σοβαρή εξάρτηση από το κινητό σου.

Προκειμένου να μην ολισθήσεις και να χάσεις το μέτρο, επιχείρησε να εφαρμόσεις τις πιο κάτω στρατηγικές:

Απενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις

Ένα μήνυμα σε WhatsApp και Viper μπορεί να περιμένει. Το κόκκινο χρώμα στις ειδοποιήσεις των εφαρμογών δεν είναι τυχαίο καθώς αποσπά την προσοχή σου. Ιδιαίτερα κάποιες ενημερώσεις από το Facebook είναι αχρείαστες και σε αποπροσανατολίζουν από το παρόν.

Ο φόβος να μην χάσεις μιαν πληροφορία (fear of missing out) μειώνεται όταν δεν υπάρχει ένα ερέθισμα είτε ηχητικό, είτε σε μορφή εικόνας.

Προσδιόρισε πως είσαι προσβάσιμος

Ιδιαίτερα όταν έχεις να κάνεις με επαγγελματικές σχέσεις, ο προσωπικός σου αριθμός καλύτερα να μείνει προσωπικός. Σε τέτοιες περιπτώσεις το e-mail ή το σταθερό τηλέφωνο στο γραφείο παρέχει αρκετή αμεσότητα στις προκαθορισμένες ώρες εργασίας.

Από τη στιγμή που αποχωρείς από το γραφείο, επιθυμείς να γεμίσεις τις μπαταρίες και όχι να μεταφέρεις τις σκοτούρες στο σπίτι. Προφανώς μειώνοντας τις οδούς επικοινωνίας όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι διάφορες εφαρμογές, θα μειώσεις και την εξάρτηση από το κινητό.

Κράτα το μακριά από το υπνοδωμάτιο

Ο καλύτερος τρόπος για αποφυγή του πειρασμού να πάρεις το κινητό στα χέρια, είναι να το κρατήσει μακριά. Αν νιώθεις ανασφάλεια να το τοποθετήσεις εκτός δωματίου, τότε τουλάχιστον τοποθέτησέ του κάπου που δεν είναι προσβάσιμο με το άπλωμα του χεριού.

Προφανώς η χρήση του σαν ξυπνητήρι δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι. Η τεχνολογία, το κρεβάτι και ο ύπνος προφανώς δεν ταιριάζουν στην ίδια εξίσωση.

Πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω, προσπάθησε να αντισταθείς στην έλξη με το κινητό σου, μόλις ανοίξεις τα μάτια το πρωί.