Ακόμα και ένας παγκόσμιος πρωταθλητής έχει πέσει στο καναβάτσο και αφού ορθοπόδησε, επανήλθε δυναμικά. Η προσπάθεια για να μετατρέψεις μιαν ήττα σε νίκη θέλει τρόπο, ηρεμία και αφοσίωση διορθώνοντας παράλληλα αυτά τα οποία σε ώθησαν στο να παρεκτραπείς.

Προσωπικότητες όπως ο Michael Jordan, ο Lewis Hamilton αλλά και ο Steve Jobs είχαν υπόψη τα πιο κάτω:

Το παραστράτημα οδηγεί στην επιτυχία

Ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα ακόμα και για προσωπικότητες όπως ο Michael Jordan και ο Steve Jobs. Συνταγή για την επιτυχία δεν υπάρχει, ωστόσο υπάρχουν τα παθήματα τα οποία γίνονται μαθήματα καθιστώντας σε σοφότερο.

Ανατρέχοντας στις βιογραφίες επιτυχημένων ανδρών στον κλάδο τους, θα συναντήσεις πάμπολλα εμπόδια τα οποία όμως δεν ήταν ικανά να τους φράξουν το μονοπάτι.

Ο Albert Einstein δεν μιλούσε μέχρι να γίνει τεσσάρων ετών, ο Richard Brandson έχει δυσλεξία ενώ ο Benjamin Franklin εγκατέλειψε το σχολείο σε ηλικία δέκα ετών.

Έκανα ότι μπορούσα με τα μέσα που είχα

Σαφέστατα ένα εκατομμύριο ευρώ σου προσφέρει την άνεση να ξεκινήσεις το μεγαλεπίβουλο σχέδιο το οποίο παραμένει στο μυαλό σου.

Παρόλ’ αυτά αν (πολύ πιθανόν) δεν το έχεις, δεν μπορείς να μοιρολογείς και να εμπλακείς σε σενάρια «what if». Αντιθέτως η συνειδητοποίηση ότι οι πόροι σου είναι συγκεκριμένοι, θα σε βοηθήσει να θέσεις έναν ρεαλιστικό στόχο.

Από εκεί και πέρα, ναι η προσπάθεια μετράει όπως και η ικανότητα για ελιγμό όποτε το χρήμα ή ο χρόνος δεν επαρκούν.

Το πλοίο δεν έχει βυθιστεί

Σαφέστατα η ψυχολογική και οικονομική ζημιά από ένα στραβοπάτημα απαιτούν επούλωση. Ωστόσο το να ρίξεις λευκή πετσέτα δεν θα μετριάσει το κακό, αλλά θα το γιγαντώσει.

Πάντα υπάρχουν τα περιθώρια για να πάρεις το ριμπάουντ από την αποτυχημένη προσπάθεια και να επιχειρήσεις να σκοράρεις.

Στείλε το e-mail, απάντησε το τηλέφωνο, επένδυσε χρήματα αυξάνοντας τις πιθανότητές του να κάνεις δυναμικό come back.

Και κάπως έτσι βρίσκεις και τη συνταγή ώστε να μετατρέψεις μιαν ήττα σε νίκη.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα! Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.