Η προσπάθεια επίτευξης των στόχων σου είναι μια διαδικασία η οποία ξεκινά από μέσα σου και το μυαλό σου. Πριν κάνεις το πρώτο βήμα, οφείλεις να μετατρέψεις την αυτοπεποίθηση σε κανόνα ώστε να αποκτήσεις την κατάλληλη ώθηση.

Τρεις τακτικές οι οποίες θα σε σπρώξουν προς αυτήν την κατεύθυνση, είναι οι εξής:

Γίνε (ακόμη) πιο υγιής

Προφανώς η εικόνα την οποίαν βλέπεις στον καθρέφτη, έχει άμεση απήχηση στην αυτοπεποίθησή σου. Ένα σώμα το οποίο είναι γυμνασμένο και έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση είναι ελκυστικό και για εσένα αλλά και για άλλους. Βάζοντας στην εξίσωση και τον παράγοντα «διατροφή» παρέχεις στον οργανισμό σου ποιοτικά καύσιμα. Επιπρόσθετα οι ενδορφίνες οι οποίες παράγονται κατά την άσκηση, φέρνουν ένα αίσθημα πληρότητας και ευχαρίστησης. Αν νιώθεις καλά για το κορμί σου, τότε έχεις κάνει το πρώτο βήμα ώστε να μετατρέψεις την αυτοπεποίθηση σε κανόνα.

Βρες ένα χόμπι

Η αυτοπεποίθηση πηγάζει από την αντίληψη ότι είσαι καλός σε περισσότερους από έναν, τομείς. Πέραν λοιπόν του κομματιού της άσκησης, βρες το κατάλληλο χόμπι ή συνήθεια. Αυτό πολύ πιθανόν να σε φέρνει σε επαφή με άτομα της «φυλής» σου είτε αυτά είναι μέλη ενός σκακιστικού συλλόγου, είτε ενός φιλανθρωπικού οργανισμού. Με μια ππαραγωγική διαδικασία, γεμίζεις τον ελεύθερό χρόνο με τρόπο με τον οποίον όχι απλώς δεν νιώθεις αδρανής, αλλά χρήσιμος και ότι ανήκεις κάπου.

Δούλεψε τις αδυναμίες σου

Ότι σε κάνει να νιώθεις εύθραυστο, έχει άμεση απήχηση στην αυτοπεποίθησή σου. Το πρώτο βήμα είναι να εντοπίσεις όλα όσα εκείνα σε κάνουν να νιώθεις άβολα. Από εκεί και πέρα υπάρχουν δύο επιλογές. Είτε θα επιτρέψεις στο αίσθημα κατωτερότητας να σε καταπιεί, είτε θα δουλέψεις με στόχο να βελτιωθείς και να επικρατήσεις. Αν σε φοβίζει η δημόσια ομιλία, τότε δούλεψέ την μπροστά από μια μικρή ομάδα φίλων. Αν σε φοβίζει η δέσμευση, επικοινώνησέ το με τη σύντροφό σου και βρες την κατάλληλη ισορροπία.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα! Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.