Αν οι πρώτες σκέψεις οι οποίες περνούν από το μυαλό σου κάθε πρωί είναι αρνητικές, τότε έχεις ήδη αρχίσει να σαμποτάρεις τον εαυτό σου. Το αντίδοτο είναι να μπολιάσεις με αισιοδοξία το μυαλό σου ώστε να βρεις το θετικό ακόμη και σε κάτι φαινομενικά κακό.

Τρεις τρόποι οι οποίοι οδηγούν σε μια πιο αισιόδοξη στάση ζωής είναι οι εξής:

Ασχολήσου με την υγεία σου

Όταν ξυπνάς με ζαλάδες και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ο πονοκέφαλος και η ημικρανία σε συνοδεύει, τότε από μόνο του το φαινόμενο αυτό αφαιρεί από την προσπάθεια για να χτίσεις μιαν αισιόδοξη στάση ζωής. Αντιθέτως όταν το σώμα σφύζει από ενέργεια και νιώθεις υγιής, ήδη είσαι ένα βήμα πιο μπροστά απ’ όλους. Δεν είναι δύσκολο να βρεις λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να παραμελείς την υγεία σου. Ίσως εκεί όπου συναντάς εμπόδια είναι το να παραμείνεις πιστός ή πιστή σε ένα διατροφικό πλάνο. Όταν όμως αρχίσεις να απολαμβάνεις τα πρώτα οφέλη στην καθημερινότητα αλλά και στον καθρέφτη, τότε θα υιοθετήσεις έναν πιο ορθολογικό τρόπο ζωής.

Βρες ένα πάθος

Αν πιστεύεις ότι μπορείς να αποτελέσεις τον καλύτερο προπονητή και τον καλύτερο εμψυχωτή του εαυτού σου, τότε η άποψη αυτή εμπεριέχει τη μισή αλήθεια. Είσαι φτιαγμένος με τέτοιον τρόπο κατά τον οποίο επιζητείς και την κοινωνικότητα αλλά και το θετικό σχόλιο. Απλά θυμήσου πόσο ξεχωριστός ή ξεχωριστή ένιωσες όταν κάποιος σου είπε «είσαι πολύ καλός σε αυτό». Η εύρεση ενός χόμπι ή μιας δραστηριότητας η οποία σε γεμίζει ανυπομονησία να την εκτελέσεις, είναι το κλειδί. Δεν είναι απαραίτητο να γίνεις πρωταθλητής κόσμου σε αυτό, αλλά να δείξεις την κατάλληλη σημασία και αφοσίωση. Από εκεί και πέρα είναι απλά θέμα χρόνου να μπολιάσεις με αισιοδοξία την καθημερινότητά σου.

Δούλεψε με τις ατέλειές σου

Ο προφανής λόγος ο οποίος δεν σου επιτρέπει να διατηρείς συνεχώς ή συχνότερα υψηλά επίπεδα αισιοδοξίας, είναι κάποια ψεγάδια τα οποία σε χαρακτηρίζουν. Τι πιο απλό λοιπόν από τα αναγνωρίσεις και να τα βελτιώσεις ώστε να μην νιώθεις άλλο μειονεκτικά απέναντί τους. Ίσως αυτό να είναι ένας δημόσιος λόγος και το σφίξιμο στο στομάχι όταν βρεθείς μπροστά από πολύ κόσμο. Ίσως να είναι η αδυναμία σου να προσεγγίσεις με χαμόγελο και χιούμορ ένα εντελώς άγνωστο άτομο. Όποιο και αν είναι αυτό που σε βαραίνει, δες το σαν παιχνίδι και δούλεψέ του ώστε να μπολιάσεις με αισιοδοξία την καθημερινότητα σου.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.