Κι όμως μπορεί να σπάσεις το μοτίβο της αρνητικότητας και να νιώσεις χαρούμενος στη στιγμή φτάνει να το πάρεις απόφαση. Η αλλαγή της διάθεσής σου μπορεί να γίνει άμεσα με σύμμαχο την λογική.

Αν μια σκέψη σε βασανίζει τότε ανάλυσέ την και κοίταξε τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό. Επιπλέον:

Γυμνάσου

Η επιστήμη αναφέρει ότι με την άσκηση απελευθερώνεται η ορμόνη της χαράς, η οποία λέγεται ενδορφίνη. Ακόμη όμως και αν προσπεράσεις τη θεωρία, εύκολα μπορείς να βιώσεις την αναγέννηση ψυχής και σώματος μετά την άσκηση. Το να θέσεις το σώμα σου σε κίνηση θα σε καταστήσει χαρούμενος στη στιγμή διότι αλλάζεις περιβάλλον. Εγκαταλείπεις τη στασιμότητα και όλα αυτά χωρίς να χρειαστεί κάτι ακραίο και ένας ακριβός εξοπλισμός. Ακόμη και ένας περίπατος στη φύση μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Διαλογίσου

Συχνά η πηγή της ανησυχίας είναι η αβεβαιότητα και το γεγονός ότι δεν γνωρίζεις ακριβώς τι σε απασχολεί. Διαμέσου του διαλογισμού, πέντε λεπτά αρκούν για να ανακατέψεις την τράπουλα του μυαλού. Δίνεις στον εαυτό σου το δικαίωμα να κάνει μια ενδοσκόπηση και μια αυτοκριτική με τα αποτελέσματα να φανερώνονται υπό τη μορφή σκέψεων. Όπως και στην περίπτωση της άσκησης δεν απαιτείται ούτε προετοιμασία, ούτε έξοδα. Παρά μόνο μια ήσυχη γωνιά και ένα κατά προτίμηση, συσκοτισμένο περιβάλλον.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.