Σε μια ευμετάβλητη κοινωνία και σε ένα ευμετάβλητο κόσμο, η γνώση του σήμερα ίσως να μην επαρκεί για το αύριο. Ωστόσο θέτοντας πρόθεση να μάθεις κάτι νέο ακόμη και κάθε ημέρα, θα αυξήσεις τις άμυνες και τις αντοχές σου.

Αν λοιπόν θέλεις να διευρύνεις τους ορίζοντές σου υιοθέτησε τα εξής:

Βρες κάτι το οποίο σε παθιάζει

Αντί να ακολουθήσεις το χόμπι ή το ενδιαφέρον του φίλου ή του γείτονα, κοίταξε τι σε ελκύει. Διότι στο τέλος της ημέρας είναι ο ίδιός σου ο εαυτός ο οποίος να σου δώσει το κίνητρο και την πρόθεση να μάθεις κάτι νέο. Μέσα από την καθημερινότητά σου αλλά και τα ενδιαφέροντά σου, μπορεί να προκύψει κάτι το οποίο θα ήθελες να εμβαθύνεις. Πάρε μια κόλλα χαρτί και ένα στυλό και γράψε αυθόρμητα ότι σου έρχεται στο μυαλό. Θεμιτό βεβαίως είναι να ζητήσεις και να κάνεις κτήμα σου επιρροές από τα κοντινά σου άτομα.

Εξερεύνησε εναλλακτικούς τρόπους μάθησης

Ευρισκόμενοι σε μια εποχή που η τεχνολογία παρέχει πολλές επιλογές, μπορείς να πας ένα βήμα παρακάτω από τη μελέτη ενός βιβλίου προκειμένου να λάβεις γνώση. Αν λοιπόν δεν σε ελκύει ένα καλό βιβλίο μπορεί να μαζέψεις πληροφορίες από το διαδίκτυο, από βίντεο στο youtube ή από σεμινάρια τύπου webinars. Η πληροφορία είναι παντού και γύρω σου φτάνει να έχεις την πρόθεση να απλώσεις το χέρι και να την αρπάξεις. Διάφορα blogs αλλά και ντοκιμαντέρ είναι επίσης ένας ενδιαφέρον τρόπος προκειμένου να μάθεις κάτι νέο.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.