Ιδιαίτερα αν η δουλειά σου αποτελεί πλέον μέρος της ρουτίνας σου, η διακοπή της συνεργασίας κοστίζει τόσο οικονομικά αλλά και ψυχολογικά. Μετά την απόλυση ο κόσμος χάνεται κάτω από τα πόδια σου ωστόσο αργά και σταθερά αντιλαμβάνεσαι ότι κάθε αρνητική εξέλιξη, κρύβει ευκαιρίες.

Η διαχείριση ενός τέτοιου περιστατικού, όσο απρόβλεπτο κι αν είναι, μπορεί να γίνει ως εξής:

Διαχειρίσου το σοκ

Η συγγραφέας του βιβλίου Addicted to stress, Debbie Mandel αναφέρει ότι εφτά στους 10 ανθρώπους καθορίζουν την ύπαρξή τους από τον τίτλο εργασίας τους. Σαφέστατα το να έχεις κτίσεις μιαν καριέρα είναι αξιοθαύμαστο αλλά τι αξία έχει αυτό έξω από το γραφείο; Μπορείς να αισθάνεσαι περήφανος για το όνομα που έχεις φτιάξει και τις ικανότητες τις οποίες έχεις αναπτύξει. Ωστόσο σε καμία περίπτωση αυτό δεν σε καθορίζει όταν τρως δείπνο με την οικογένειά σου ή περνάς χρόνο με τους φίλους σου.

Μην συμμετέχεις στο δράμα

Η απόλυση είναι μια αρνητική εξέλιξη ιδιαίτερα αν δεν την ανέμενες. Είναι ένα από τα πολλά απρόοπτα τα οποία μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή. Αν πιαστείς… αδιάβαστος σαφώς και σε σοκάρει ωστόσο ο τρόπος διαχείρισης είναι αυτός ο οποίος κρίνει το μέλλον. Αν μπεις στην διαδικασία ερωτήσεων όπως «γιατί σε εμένα;» τότε τα πράγματα μπορούν να γίνουν μόνο χειρότερα. Ίσως νιώθεις δυσαρεστημένος για τη μεταχείριση έχοντας προσφέρει τόσα πολλά. Μπορεί να νιώθεις ότι η εξέλιξη αυτή ήταν μια πισώπλατη μαχαιριά. Ότι κι αν ισχύει, η ουσία είναι ότι καλείσαι να συνεχίσεις τη ζωή σου σε ένα άλλο επαγγελματικό περιβάλλον.

Άσε τη σκόνη να καταλαγιάσει

Η άμεση αναζήτηση νέας εργασίας είναι η ενστικτώδης αντίδρασή σου ιδιαίτερα αν τα οικονομικά σου δεν είναι και στην καλύτερη φάση. Παρόλ’ αυτά μια απόλυση αποτελεί και μιαν ευκαιρία από αυτές οι οποίες κρύβονται πίσω από κάθε κρίση. Καταρχήν έχεις χρόνο να απολαύσεις λίγο περισσότερο ύπνο και λίγο περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Πάρε το χρόνο σου ώστε να αξιολογήσεις τις επιλογές σου και σκέψου αν η εξέλιξη αυτή ανοίγει πόρτες σε ένα εντελώς διαφορετικό επαγγελματικό κλάδο. Αμέσως μετά την απόλυση όλα φαίνονται ζοφερά ωστόσο ο χρόνος είναι καλός φίλος.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα! Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.