Η μετάβαση από μια κατάσταση σε άλλη ιδιαίτερα σε επίπεδο προσωπικότητας και χαρακτήρα, απαιτεί μεθοδικότητα. Στην περίπτωση της μετάβασης από την ντροπαλότητα στην αυτοπεποίθηση, απαιτεί προφανώς προσεκτικός χειρισμός.

Μέθοδοι οι οποίοι θα σε βοηθήσουν είναι οι εξής:

Ξεκίνα από κάτι μικρό

Για έναν εσωστρεφή δεν είναι ότι πιο εύκολο να ξεκινήσει ένα διάλογο από μηδενική βάση. Μπορείς όμως να κάνεις την αρχή με καταστάσεις στις οποίες ο συνομιλητής σου θα είναι πρόθυμος να απαντήσει. Αυτός μπορεί να είναι ο ταμίας που σε εξυπηρετεί στο εστιατόριο ή ο μπάρμαν ο οποίος σου σερβίρει το ποτό σου. Μια φιλική κουβέντα, ένα «ευχαριστώ» και γενικά μια ένδειξη εκτίμησης μπορεί να σπάσει τον πάγο. Μην ξεχάσεις το χαμόγελο και το χιούμορ.

Κάνε σύμμαχο την τεχνολογία

Πολλές εφαρμογές προσφέρονται στο να γνωρίσεις άτομα τα οποία βρίσκονται γύρω σου. Και σωστά έχεις μαντέψει ότι και αυτά τα άτομα πολύ πιθανόν να δυσκολεύονται να μεταβούν από την ντροπαλότητα στην αυτοπεποίθηση. Επομένως, υπάρχει καλύτερη ιδέα από το να το πράξετε μαζί; Αφού οι αντιστάσεις χαλαρώσουν με συζήτηση πίσω από την ασφάλεια μιας οθόνης, μπορείς να προτείνεις το επόμενο βήμα στην πραγματική ζωή.

Μοιράσου τα όσα ξέρεις

Ένας πολύ εύκολος να δραστηριοποιηθείς σε μικρές κοινωνίες όπως για παράδειγμα το σχολείο ή το πανεπιστήμιο, είναι να μοιραστείς τη γνώση σου. Συμμετέχοντας σε δραστηριότητες και έχοντας ηγετικό ρόλο στην εκπόνηση εργασιών, μπορείς να κερδίσεις άμεσα εμπιστοσύνη αλλά και αυτοπεποίθηση. Άλλωστε στο τέλος της ημέρας, ο κάθε άνθρωπος γοητεύει εξωτερικεύοντας τα προτερήματά του.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα! Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.