Το γεγονός ότι εργάζεσαι προς υλοποίηση ενός μεγάλου στόχου δεν πρέπει να σε αποτρέπει από το να γιορτάζεις κάθε ημέρα ξεχωριστά. Μιας και ο χρόνος ζωής είναι περιορισμένος, θεωρείται πολυτέλεια να ξοδεύεις έστω και λίγα λεπτά για μελαγχολία και ανησυχία.

Προκειμένου λοιπόν να αγαπήσεις και να απολαύσεις τη ζωή θυμήσου:

Κέρδισε την ημέρα

Μια ημέρα η οποία δεν σου δημιουργεί αδημονία να σηκωθείς από το κρεβάτι, είναι μια ημέρα χωρίς κίνητρο. Δεν χρειάζεται να θέσεις ένα μεγάλο στόχο ή να κάνεις κάτι εξεζητημένο. Απλά και μόνο το να έχεις κάτι να προσμένεις θα σε βοηθήσει να ζήσεις κάθε ημέρα ξεχωριστά. Μπορείς να υποσχεθείς στον εαυτό σου ένα πρωινό καφέ από την αγαπημένη σου καφετέρια. Ίσως πάλι να θέσεις ως στόχο μια γενική καθαριότητα του προσωπικού σου χώρου ώστε μετά να απολαύσεις ταινία από τον καναπέ. Μια μικρή πινελιά είναι αρκετή ώστε να φωτίσει τον καμβά κάθε ημέρας.

Απόλαυσε πριν κάνεις το επόμενο βήμα

Δεν χρειάζεται να φτάσει το φινάλε μιας ημέρας ώστε να κάνεις απολογισμό. Βέβαια είναι πολύ χρήσιμο λίγο πριν κλείσεις τα μάτια να σκεφτείς τις μικρές σου νίκες αλλά και το τι θα μπορούσες να κάνεις διαφορετικά. Ωστόσο ορθολογικό και έξυπνο είναι να κάνεις μια ενδοσκόπηση και μια αυτοκριτική αφού ολοκληρώσεις κάθε καθήκον ή διεργασία ξεχωριστά. Με τον τρόπο αυτό θα γίνεις εσύ ο ίδιος πηγή έμπνευσης αλλά και κινήτρου. Δώσε έμφαση και προσοχή σε ένα πράγμα κάθε φορά ούτως να το τιμήσεις και να το απολαύσεις.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.