Η πολυπλοκότητα του περσινού αλλά και του φετινού έτος ανάγει ως αυτοσκοπό την εύρεση της συνταγής η οποία απλοποιεί τη ζωή. Μια τέτοια τακτική δεν είναι απαραίτητα πολύπλοκη.

Προκειμένου λοιπόν να απαλλαγείς από περιττό βάρος στη ψυχολογία και τη συνείδηση εφάρμοσε τα εξής:

Θέσε μετρήσιμους στόχους

Αν δεν βλέπεις το μέλλον σου με συγκεκριμένο τρόπο, τότε μάλλον δεν θα το υλοποιήσεις ποτέ. Κι αυτό διότι ένα όραμα είναι συγκεκριμένο όσον αφορά τα αποτελέσματά του αλλά και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του. Είναι επομένως σημαντικό ένας στόχος να είναι μετρήσιμος αλλά και να έχει μια προθεσμία. Εννοείται βεβαίως ότι η αναβλητικότητα δεν έχει θέση στην καθημερινότητα κάποιου που ψάχνει τον τρόπο ο οποίος απλοποιεί τη ζωή.

Αγάπησε τον εαυτό σου

Μην περιμένεις την ανατροφοδότηση ή το να γίνεις αποδέκτης ενός θετικού σχολίου προκειμένου να νιώσεις καλά. Συνειδητοποιώντας ότι οι βασικές σου ανάγκες είναι καλυμμένες και ότι δραστηριοποιείσαι σε ένα περιβάλλον με ασφάλεια, αυτά αρκούν. Δεν σημαίνει βεβαίως ότι θα συμβιβαστείς με την τωρινή σου κατάσταση. Ωστόσο προκειμένου να απλώσεις το χέρι και να πάρεις τον καρπό από το δέντρο, οφείλεις να πατάς γερά στη Γη.

Ξύπνα νωρίς

Ο ύπνος είναι γλυκός ωστόσο όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση, πέραν από ένα σημείο δεν είναι ωφέλιμος. Ιδιαίτερα η επιλογή του πρωινού ξυπνήματος είναι σημαντική. Μιας και βάζει τις βάσεις του πως θα εξελιχθεί ολόκληρη η ημέρα. Αν δεν είσαι σε θέση να θυσιάζεις πέντε λεπτά ύπνου προκειμένου να προσθέσεις μεθοδικότητα στη ζωή σου, τότε είναι επιλογή. Ωστόσο λίγος περισσότερος χρόνος για ένα ποιοτικό πρόγευμα και λίγος περισσότερος χρόνος για διαλογισμό, μπορούν να κάνουν θαύματα.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.