Ο τρόπος με τον οποίον έχεις μεγαλώσει και οι γνώσεις που έχεις λάβει είναι σε μερικές περιπτώσεις περιοριστικές. Όταν λοιπόν το μυαλό δεν μπορεί να δει πέραν από τα όριά του, τότε πέφτει σε παγίδα.

Προκειμένου λοιπόν να μην βάλεις εμπόδια στον ίδιό σου τον εαυτό αναγνώρισε τα εξής:

Το σκεπτικό του «όλα ή τίποτα»

Στις πλείστες περιπτώσεις υπάρχουν περισσότερες από δύο επιλογές. Ένα σταυροδρόμι μπορεί κυριολεκτικά να έχει μόνο ένα δεξιό και ένα αριστερό διάδρομο ωστόσο στη ζωή δεν είναι πάντοτε έτσι. Ιδιαίτερα η προσέγγιση του όλα ή τίποτα ή του μαύρο ή άσπρο είναι γενικευμένη. Σαφώς και υπάρχει σε πολλές περιπτώσεις μια ενδιάμεση λύση επομένως μια ήττα μπορεί να είναι πιο γλυκιά και μια νίκη να συνοδεύεται από απώλειες. Κι όμως υπάρχουν κι άλλα σενάρια πέραν της επιτυχίας και της αποτυχίας.

Η γενίκευση ενός γεγονότος

Έχει βιώσει ποτέ το πρωινό εκείνο το οποίο δεν ξεκινάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις και αμέσως το μυαλό βάφει τα πάντα μαύρα; Αν λοιπόν έχεις την τάση να γενικεύεις ένα περιστατικό και να επιτρέπεις στην αρνητικότητα να διαχέεται σε άλλους τομείς της ζωής, τότε φλερτάρεις με επικίνδυνα μονοπάτια. Προσπάθησε να φιλτράρεις μια αποτυχία ή ένα στραβοπάτημα εκεί και όπου έχει σημειωθεί. Και κυρίως μην μπερδεύεις την απόδοσή σου σε περιβάλλοντα όπως το επάγγελμα και η κοινωνικότητα.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.