Αλήθεια πώς αντιδρούν συνήθως οι ευαίσθητοι άνθρωποι; Πολλοί έχουν στο μυαλό τους ότι οι ευαίσθητοι άνθρωποι είναι εκείνοι που κλαίνε με το παραμικρό. Ή είναι εκείνα τα άτομα που είναι πάντοτε καλοσυνάτα με το χαμόγελο στα χείλη. Σκέφτηκε κανείς ή μάλλον τους ρώτησε κανείς πώς αισθάνονται; Ή κυριαρχεί πάντα το στερεότυπο της ευαισθησίας; Αυτό που μας κάνει να λέμε «θα του περάσει, αφού έτσι αντιδρά πάντα»;

Είναι πιο δημιουργικοί

Μεταξύ πολλών χαρακτηριστικών ενός ευαίσθητου ανθρώπου είναι και η δημιουργικότητα. Τα εξωτερικά ερεθίσματα και ο επηρεασμός που δέχεται από διάφορες καταστάσεις τον κάνουν δημιουργικό.

Οι σκέψεις που τον κυριεύουν και η ανάγκη για να νιώσει καλύτερα ο διπλανός του, δημιουργεί ένα πλαίσιο δημιουργικότητας. Για παράδειγμα, να φτιάξει με τα δικά του χέρια ένα μπουκέτο λουλούδια για να το χαρίσει σε κάποιον.

Να διακοσμήσει το δωμάτιό του με φωτογραφίες για να τις βλέπει και να αισθάνεται καλύτερα. Άλλωστε αυτό που χαρακτηρίζει περισσότερο έναν ευαίσθητο άνθρωπο είναι η απλότητα.

Πώς αντιδρούν συνήθως οι ευαίσθητοι άνθρωποι;

Αναζητούν συνεχώς αγκαλιές

Όλοι έχουμε στον δικό μας κύκλο, έστω και ένα ευαίσθητο άτομο. Οι πλείστοι ευαίσθητοι άνθρωποι είναι και σε μικρό ή μεγάλο βαθμό κυκλοθυμικοί. Η αλλαγή της αρνητικής διάθεσης προς τη θετική διάθεση και το αντίθετο, παρουσιάζεται συχνά.

Ενώ για παράδειγμα νιώθουν τόσο καλά, ένα ερέθισμα τους προκαλεί αμέσως θλίψη και στεναχώρια. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το σκαμπανέβασμα των συναισθημάτων του σε κλάσματα δευτερολέπτων.

Μετά από αυτό, πώς αντιδρούν συνήθως οι ευαίσθητοι άνθρωποι; Αναζητούν αγκαλιές και μια ζεστή «καλύβα» για να καλυφθούν.

Ονειρεύονται πάντα τις καλύτερες μέρες

Υπάρχουν πολλοί ευαίσθητοι άνθρωποι που δε δείχνουν σε μεγάλο βαθμό την ευαισθησία τους. Τρέχουν για όλους και για τα πάντα. Κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να είναι καλά ο άλλος. Αναζητούν λύσεις για τους πάντες και ονειρεύονται πάντα τις καλύτερες μέρες.

Είναι οι σύμμαχοι στις δύσκολες στιγμές, γνωστών και άγνωστων. Μα αλήθεια, τους ρωτάει κανείς πώς αισθάνονται; Τι σκέφτονται μόλις ξαπλώσουν στο κρεβάτι; Αν δακρύζουν, αν υποφέρουν περισσότερο από αυτούς που «γιάτρεψαν» με λόγια και με πράξεις;

чувствительные люди 1

Αυτοί που κλαίνε κρυφά και αυτοί που δακρύζουν πίσω από την πλάτη εκείνου που αγκαλιάζει, πρέπει να τους σέβεσαι. Είναι οι μικρές-γλυκές καρδιές που έρχονται να αποδείξουν την ομορφιά της ζωής. Αυτή η ομορφιά που κρύβεται σε μικρές-αθώες στιγμές. Σε μια καλή κουβέντα, σ’ ένα «μπορείς», «σηκώσου», «θα πάνε όλα καλά».

Βρες τους και άφησέ τους να χωθούν στη ζεστή αγκαλιά σου. Και τότε θα καταλάβεις πολλά.

 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.