Η υπομονή καθίσταται ένας σημαντικός πυλώνας στη ζωή του κάθε ανθρώπου. Πρόκειται για την ικανότητα που μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίζουμε τον κόσμο της αναμονής. Φυσικά, χωρίς αναστάτωση και υπερβολικό άγχος. Πρόκειται για έναν οδυνηρό, θα έλεγε κανείς, κόσμο που εν τέλει προσφέρει πολλά. Τον χαρακτηρίζω οδυνηρό γιατί περιμένοντας κάτι για μεγάλο χρονικό διάστημα προκαλεί πολύ πόνο, κυρίως όταν κατά βάθος γνωρίζουμε το αποτέλεσμα. Αλήθεια πώς με την υπομονή μπορείς να κάνεις τα αδύνατα δυνατά;

Μ’ αυτήν ανακαλύπτεις και δοκιμάζεις τα όριά σου

Η στιγμή που περιμένεις κάτι, γίνεται όλο και πιο βαρετή και αγχωτική. Παρόλα αυτά με την υπομονή και την πίστη που έχεις στον εαυτό σου μπορείς να κάνεις τα αδύνατα δυνατά.

Μ’ αυτήν ανακαλύπτεις και δοκιμάζεις τα όριά σου. Βλέπεις συγκεκριμένες οπτικές γωνίες μιας κατάστασης και δεν «κουράζεις» τον εαυτό σου με «ίσως», «πιθανόν να γίνει έτσι» κ.ο.κ.

Επίσης, με την υπομονή έχεις τη δυνατότητα να σφραγίζεις το κάθε λεπτό σαν να’ ναι η ασπίδα σου. Είναι το κλειδί για κάθε επιτυχία και κάθε δύσκολη απόφαση.

Πώς με την υπομονή μπορείς να κάνεις τα αδύνατα δυνατά

Τι λέει ο Γάλλος συγγραφέας Honoré de Balzac για την υπομονή;

«Όλα φτάνουν στην ώρα τους για εκείνους που ξέρουν να περιμένουν». Κάτι ήξερε ο Balzac για να γράψει ένα τόσο βαθυστόχαστο γνωμικό.

Ακριβώς όπως τα γράφει είναι τα πράγματα, λοιπόν. Όσο δύσκολο κι αν είναι να περιμένεις, όλα φτάνουν στην ώρα τους. Φτάνει να έχεις υπομονή.  Μπορεί αυτά που αναμένεις καιρό να έρθουν, δεν έχουν μιλιά, αλλά κάτι ξέρουν περισσότερο για να καθυστερούν τόσο.

Κατ’ ακρίβεια, δεν καθυστερούν. Αυτά στην ώρα τους επιθυμούν να έρθουν. Απλά εσύ είναι ανυπόμονος και θες εδώ και τώρα να περάσει το δικό σου.

Πώς με την υπομονή μπορείς να κάνεις τα αδύνατα δυνατά;

Μπορείς, αρκεί να πιστέψεις σε σένα και στη δύναμή της. Άφησέ την να κυλήσει στο αίμα σου για να αισθανθείς τη δύναμη. Αν εσύ και αυτή η ικανότητα δεν τα πάτε καλά αυτό το διάστημα δοκίμασε να την αποκτήσεις ξανά.

Προγραμματίσου καλύτερα: Αντί να ξυπνάς στις 8 το πρωί και να τρέχεις και να μην φτάνεις, βάλε το ξυπνητήρι σου έστω και 15 λεπτά πιο νωρίς.

Άσε το μυαλό σου ελεύθερο: Αφήνοντας το μυαλό σου ελεύθερο η υπομονή μπορεί να ενισχυθεί. Όταν σκέφτεσαι και ονειρεύεσαι ο χρόνος περνά πιο γρήγορα, κερδίζοντας περισσότερη υπομονή.

Ανακάλυψε δραστηριότητες που κρύβουν την υπομονή: Βρες τες και καθιέρωσέ τες στη ζωή σου. Αυτές μπορεί να είναι ένα σταυρόλεξο, το πάζλ, χειροτεχνίες και γενικά δραστηριότητες που απαιτούν χρόνο.

Терпение –  бесценный навык

Η λέξη αυτή είναι μια σημαντική αρετή στη ζωή όλων μας. Μπορεί να απομακρύνει το μαύρο από τις σκέψεις μας και να φέρει στην καθημερινότητα μας περισσότερο χαμόγελο και ευτυχία. Ας την ανακαλύψουμε, όπου κι αν κρύβεται και ας την καθιερώσουμε. Γιατί αξίζουμε.

 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.