Πώς θα σας φαινόταν αν το κάθε λεπτό περνούσε με χαμόγελα; Πόσο πιο ευτυχισμένοι θα νιώθατε αν όλος ο κόσμος δίπλα σας χαμογελούσε;

Χαμόγελο ίσον οικειότητα

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι το χαμόγελο συνοδεύεται με την οικειότητα. Άλλωστε, έρευνες αποδεικνύουν ότι τα χαμογελαστά άτομα θεωρούνται πιο οικεία• συγκεκριμένα, στην έρευνα του καθηγητή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Άλεξ Μαρτίνεζ, στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο. Επίσης, σε συνέντευξή του αναφέρει «[…] Σε ένα κλασικό πείραμα, δείξαμε εικόνες εκφράσεων προσώπου σε ανθρώπους, αλλά τις δείξαμε πολύ γρήγορα … 10 χιλιοστά του δευτερολέπτου, 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Αν να σας δείξω μια εικόνα για μόλις 10 χιλιοστά του δευτερολέπτου θα μπορέσετε να μου πείτε ότι είναι ένα χαμόγελο. Αλλά αυτό δεν λειτουργεί με καμία άλλη έκφραση».

Τι πιο καλό λοιπόν, από το να χαμογελάτε και να κάνετε νέες φιλίες; Τι πιο όμορφο από το να αναπτύξετε τις σχέσεις και τις γνώσεις σας με τα γύρω άτομα, ρίχνοντας πρώτα ένα χαμόγελο;

Σήμερα αν δεν χαμογελάσατε, χαμογελάστε!

«Το πιο σπουδαίο χαμόγελο είναι αυτό που τα δόντια είναι σφικτά και το στόμα φτάνει μέχρι τα αυτιά», θα έλεγε κανείς. Μάλιστα, πολλά λόγια μεγάλων προσωπικοτήτων για το χαμόγελο έμειναν στην ιστορία.

Σήμερα, με αισιοδοξία και θετικότητα για τη ζωή, μπορείτε να φτιάξετε τη μέρα σας διαβάζοντας και έχοντας κατά νου τα πιο κάτω γνωμικά. Θα φτιάξετε τη μέρα σας, όχι μόνο τη δική σας αλλά και των γύρω σας! Σήμερα λοιπόν, ξεχωρίσαμε για σας τέσσερα αποφθέγματα.

John Lennon, Βρετανός μουσικός

«Να μετράς την ηλικία σου με τους φίλους, όχι με τα χρόνια. Να μετράς τη ζωή σου με τα χαμόγελα, όχι με τα δάκρυα».

Γιόκο Όνο, Γιαπωνέζα καλλιτέχνης και σύζυγος του John Lennon

«Χαμογέλα στον καθρέφτη. Κάν’ το αυτό κάθε πρωί και θα αρχίσεις να βλέπεις μια τεράστια διαφορά στη ζωή σου».

Anne Barratin, Γαλλίδα γνωμικογράφος

«Το χαμόγελο είναι πιο ενδιαφέρον από το γέλιο. Αφήνει χώρο για να μαντέψεις κάτι».

Gabriel José García Márquez, Κολομβιανός συγγραφέας

«Μη σταματάς ποτέ να χαμογελάς. Επειδή δεν ξέρεις ποιος θα μπορούσε να ερωτευτεί το χαμόγελό σου».

Τέσσερα αποφθέγματα λοιπόν για να κυλήσει η μέρα σας με αισιοδοξία. Τέσσερα γνωμικά με σπουδαίες λέξεις της ζωής όπως φιλία, έρωτας και γέλιο. Λέξεις που συνήθως πάνε πακέτο! Να χαμογελάτε λοιπόν, κάθε λεπτό και θα δείτε πόσο πιο όμορφη θα είναι η ζωή σας!