Ο χρόνος πολλές φορές σε απομακρύνει από το ίδιο σου το «είναι». Όλα για τους άλλους, τίποτα για σένα, ένα πράμα. Παρόλα αυτά, το να σκεφτείς πρώτα τον εαυτό και αργότερα να πράξεις για τους γύρω σου, δε σημαίνει ότι σε γυροφέρνουν αρνητικά επίθετα.  Αντιθέτως, καλό θα είναι να νιώσεις πρώτα καλά με τον εαυτό σου.  Έτσι δε θα προσποιείσαι. Αργότερα, αν θα κάνεις κάτι για τους άλλους, θα το κάνεις γεμάτος όρεξη και αληθινό χαμόγελο. Σταμάτα να πληγώνεις τον εαυτό σου, παραμερίζοντας τον.

Νιώσε καλά με τον εαυτό σου

Δουλειά, σπίτι, τρεχάματα και υποχρεώσεις. Τοξικοί άνθρωποι, περαστικοί, προσποιητές, εκμεταλλευτές. Εσύ εκεί, επειδή «δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο». Σταμάτα να πληγώνεις τον εαυτό σου. Το νόημα σε όλη αυτή την ιστορία είναι να πιστέψεις πως μπορείς να αλλάξεις τη ρουτίνα σου. Να απομακρύνεις ότι σε κάνει να αισθάνεσαι «ρομπότ» και να προστατέψεις στον εαυτό σου. Νιώσε καλά με τον εαυτό σου με το να τα βρεις με αυτόν. Κοιτάξου στον καθρέπτη, αγκάλιασε το γυμνό σου, όμορφο σώμα και πρόσεξε τα τέλεια χαρακτηριστικά σου.

Σταμάτα να πληγώνεις τον εαυτό σου

Πόσες φορές «σε τσάκωσες», να μιλάς μόνος/η σου; «Δε θα τα καταφέρεις», «πάλι δεν τα κατάφερες», «είσαι ένα τίποτα». «Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό», «γιατί προσπαθείς ξανά και ξανά; αφού δεν επιτυχαίνεις τίποτα». Αυτές είναι κάποιες φράσεις που ασυνείδητα μπορείς να λες στον εαυτό σου. Γιατί απέτυχες, γιατί δεν έδωσες την απαραίτητη σημασία σε μία κατάσταση. Δεν προσφέρεις τίποτα άλλο στον εαυτό σου, παρά μία πληγή και ένα δυνατό χαστούκι. Προκαλείς από μόνος σου, αναστάτωση και δημιουργείς ένα κλίμα τοξικό και «μαύρο», στην ζωή σου. Σταμάτα να πληγώνεις τον εαυτό σου, με λέξεις, φράσεις και πράξεις που εσύ ο/η ίδιος/α προκαλείς.

Σταμάτα να πληγώνεις τον εαυτό σου

Ο χρόνος• ότι πολυτιμότερο

Σταμάτα να πληγώνεις το «είναι» σου, με το να μην αφιερώνεις χρόνο για σένα. Παράτησέ τα όλα, πριν «εκραγείς», έστω και μισή ώρα τη μέρα. Πιάσε ένα «περαστικό» καφέ, την ώρα του διαλείμματος στη δουλειά και βγες έξω. Ανάπνευσε καθαρό αέρα. Δες τα παιδιά που παίζουν στην παιδική χαρά. Χάζεψε τα πουλιά και την ομορφιά της φύσης. Κλείσε ραντεβού σε ένα κομμωτήριο ή σε ένα σαλόνι ομορφιάς. Μαγείρεψε για σένα, δες ταινία για σένα. Ο χρόνος είναι ότι πιο πολυτιμό σε καταστάσεις πίεσης και άγχους. Πάρε χρόνο για σένα λοιπόν και αγκάλιασε τον εαυτό σου.

 

Μη ξεχνάτε να μας ακολουθείτε και στο Facebook για να βλέπετε κι εκεί τα θετικά μας άρθρα!